Ninja Theory toont video's van gecanceled gameconcept Razer | Gamer.nl

Ninja Theory toont video's van gecanceled gameconcept Razer | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Razer was bedoeld voor Xbox One, PlayStation 4 en pc. De game moest online multiplayer melee-gevechten combineren met next-gen art en technologie, smartphone-functionaliteit en vijanden die zich continu aan de speler aanpa en. De speler werd uitgedaagd om samen te werken in squads en constant zijn of haar gevecht tijl bij te sturen om de vijanden te kunnen verslaan. De eindbaas vergde de inzet van tienduizenden spelers tegelijk. 

Volgens Ninja Theory is het project uiteindelijk geannuleerd omdat uitgevers voorzichtiger werden door de aankondiging van Destiny. Grote games botsen, in hun ogen, en niemand wilde het tegen Destiny opnemen. Razer kreeg daarom een no-go. De ontwikkelaar geeft aan dat het moeilijk is om aan een game te werken die vervolgens niet verschijnt en daarom zijn de volgende video's vrijgegeven. Het gehele artikel van Ninja Theory staat hier, evenals aanvullende ontwerpdocumenten.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou