Nine Inch Nails gebruikt Jeff Minter-game voor videoclip | Gamer.nl

Nine Inch Nails gebruikt Jeff Minter-game voor videoclip | Gamer.nl

De industriële rockband Nine Inch Nails gebruikt in zijn nieuwe videoclip de nieuwste game van legendarische ontwikkelaar Jeff Minter, Polybius.

De naam Polybius is gebaseerd op een mythische game. In de jaren '80 ging het gerucht dat de game maar op één arcadekast bestond en dat spelers allerlei vreemde dingen zouden waarnemen tijdens het spelen. Anderen claimden weer dat de game spelers hypnotiseerde.


De game heeft waarschijnlijk nooit bestaan, maar Jeff Minter, die de afgelopen jaren met zijn studio Llamasoft games als Space Giraffe maakte, heeft zijn eigen versie van Polybius ontwikkeld die dit jaar uitkwam voor PlayStation 4 en PlayStation VR.

Trent Reznor, het brein achter Nine Inch Nails en Academy Award-winnaar, werkt aan een nieuwe EP genaamd Add Violence, dat in juli uitkomt. Voor de videoclip van zijn nieuwe nummer Le Than heeft hij beelden van Minter's game gebruikt.

Reznor is geen onbekende als het op games aankomt. Zo heeft hij muziek voor Quake en Call of Duty: Black Ops 2 gemaakt. Verder werkt hij vaak samen met David Fincher aan de soundtracks van films, waaronder Gone Girl en The Social Network, waar hij zijn Oscar mee binnensleepte.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou