Nieuws
Hyper Light Drifter

Nindies Showcase toont nieuwe indietitels voor Switch

Met o.a. Hyper Light Drifter, Levelhead en Bastion

Geschreven door Michel Musters op
Tijdens de Nindies Showcase-uitzending gisteren werden er diverse indiegames voor de Switch getoond.
In de video volgen de aankondigingen zich in een snel tempo op. Zo komt Hyper Light Drifter op 6 september naar de Switch, TowerFall op 27 september, Untitled Goose Game begin volgend jaar en kwam Into the Breach, van de makers van FTL: Faster Than Light, gisteravond al uit.


Ook games als Bastion, Transistor, Undertale en Wasteland 2 hebben releasedata gekregen. Ook opvallend was Levelhead, een game waarin spelers samen hun eigen platformlevels kunnen maken en die vervolgens met maximaal z'n vieren kunnen doorlopen.

Tot slot heeft Nintendo een nieuwskanaal gericht op indiegames gelanceerd op de Switch. Die is nu in de nieuwssectie te bekijken. De gehele Nindies Direct is hieronder te zien.

Dit artikel delen:

Lees meer

Eerste dlc voor Spider-Man komt al op 23 oktober Klassieker Onimusha: Warlords krijgt remaster
2

Reacties op: Nindies Showcase toont nieuwe indietitels voor Switch

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Dokter Caspari

  • 29 augustus 2018 13:29
  Laat maar komen. Heb sinds kort een Switch, ik merk dat ik games als Zelda en Mario haast zonde vind om in handheld-mode te spelen. Het mist dan toch wat van de grootse ervaring die een groot Tv-scherm + soundbar weet te bieden, een klein schermpje voelt minder overweldigend. En omdat ik deze games zo tof vind, doe ik mezelf en de spellen te kort door ze op het Switch-schermpje te spelen. Ik kijk een goede film ook liever op mijn TV dan dat ik deze op mijn tablet of telefoon kijk.

  Indie-games daarentegen (metname de games met een retro-pixelart stijltje) zijn perfect voor de handheld-mode. Dit zijn spellen die ik liever turend naar een scherm in mijn handen speel dan dat ik ze op het grote scherm ervaar. Dus ik zie deze games zeer graag komen, goedkoop en handig voor onderweg of bij mijn vriendin (wanneer ze weer eens een talk-show met Linda de Mol of Dance Dance zucht… Dance wil zien).

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  den_the_man

  • 29 augustus 2018 14:00
  @Dokter Caspari groot scherm is inderdaad fijner, maar ik heb mijn Switch meegenomen op vakantie en ik was er toch sneller aan gewend dan ik van tevoren dacht en het verschil in relatieve schermgrootte valt mee voor mij (mijn 55 inch tv in de woonkamer staat op 4 meter). Ik heb nog nooit zo'n goede game ervaring gehad op vakantie.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.