Nikkei: 'Nintendo verwacht dit fiscale jaar daling in Switch-verkoop'

Nikkei: 'Nintendo verwacht dit fiscale jaar daling in Switch-verkoop'

Nintendo zou dit fiscale jaar, dat loopt tot en met 31 maart 2023, een daling van tien procent verwachten qua verkoop van Nintendo Switch-consoles.

Dat claimt Nikkei te hebben vernomen - al heeft Nintendo officieel geen uitspraak gedaan over de situatie. Nintendo zou verwachten dit fiscale jaar zo'n twintig miljoen exemplaren van de Switch te verkopen, een daling van tien procent ten opzichte van het afgelopen fiscale jaar. Toen werden er ongeveer 23 miljoen exemplaren van de console verkocht.

Nikkei meldt dat de verwachtingen niets te maken hebben met een daling in populariteit van de console. In plaats daarvan zou het vooral komen door aanhoudende tekorten aan halfgeleiders om chips mee te maken en uitdagingen in de wereldwijde distributie van producten. De huidige invasie van Oekraïne door Rusland en de strenge lockdown in China, waar de Switch geproduceerd wordt, zouden deze factoren ook uitvergroten.

De Nintendo Switch is inmiddels de bestverkochte console van Nintendo ooit - handhelds buiten beschouwing gelaten. Tot en met 31 december 2021 zijn er 103,54 miljoen exemplaren van de console verscheept. Nintendo's één na best verkochte console is de Wii met 101,63 verkochte exemplaren.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Kan ook zijn dat iedereen em al heeft

0
test

@-JK- Mmm ja als je kijkt naar een beetje game markt wel Maar met 7 miljard mensen waarvan gemiddeld 3,3 mensen per gezin of zo maakt dat 2 miljard gezinnen ongeveer. Dus er ligt nog een grote markt die mogelijk kan kopen. En dat is nog maar als elke gezin er 1 koopt. En na 5 jaar gaan sommige zeker al kapot en dat betekend ook vervanging. En nu net een populaire console wordt sneller vervangen dan een computer die niemand wat boeit. Dus voor de top van de game wereld zoals we die kennen ( 110 miljoen is wel beetje de top momenteel, kijk maar naar ps4) is dit wel de Max. Maar als het Nintendo lukt om dat open te breken is dat nog maar een klein deel van de hele ijsberg. Niet dat ik denk dat ze ooit dat kunnen bereiken maar de potentie is er, ook kwa vervang waarde. (Hoeveel mensen willen uitgeven om een kapotte te vervangen door een nieuwe).

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou