NiGHTS op de PlayStation 2 is een feit. In het meest recente nummer van de 'Japanse gaming bijbel' Famitsu stond een pagina geheel gewijd aan het spel met een overduidelijk PS2 logo erboven. Het gaat hier echter niet om NiGHTS: Journey of Dreams, het spel voor de Nintendo Wii dat een compleet nieuw avontuur zal bevatten, maar om een remake van het originele NiGHTS: Into Dreams dat jaren geleden op de SEGA Saturn uit kwam.

Aan de gameplay gaat zover bekend niets veranderd worden. Immers, dat zou bij puristen wel eens in het verkeerde keelgat kunnen schieten. Wel worden de graphics naar een PlayStation 2-niveau getrokken en wordt er zelfs support voor 16x9 breedbeeld ingeknutseld. Ook komt er een gallerij met illustraties en een optie om alle filmpjes te bekijken, maar ook dat heeft niets te maken met de gameplay zelf.

Vooralsnog zijn er geen screenshots uitgegeven en ook buiten de Japanse releasedatum (21 februari 2008) weet niemand wanneer en of het spel hen zal bereiken. Japan hoeft er in ieder geval maar een budgetprijs van 3.800 yen voor te betalen. Voor 4.800 yen hebben de echte fans een speciale editie met een illustratieboek.