Vandaag kondigt Sega aan dat de game NiGHTS: Journey of Dreams een feit is. Het langverwachte vervolg op de NiGHTS-franchise, waarin gamers vrij kunnen vliegen door een wereld van dromen en verbeelding wordt door Sega Studios USA ontwikkeld voor de Wii en zal in de winter van 2007 worden uitgebracht.

Als speler neem je de rol van NiGHTS aan, een fantastie-nar, die door Nightopia vliegt; een wereld waar dromen tot leven komen. Nightopia wordt bedreigd door nachtmerriewezens, de ‘Nightmarens’, en deze moet je als speler door acrobatiek, vliegen en andere speciale vaardigheden tegen gaan. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de Wii-afstandsbediening voor het maken van zweefvluchten, kurkentrekkers en loopings in het luchtruim. De game telt zeven verschillende droomwerelden die realistisch aandoen.

“NiGHTS: Journey of Dreams maakt volledig gebruik van de innovatieve Wii-afstandsbediening en laat gamers door adembenemende droomwerelden vliegen”, aldus Gary Knight, European Marketing Director, SEGA Europe. “NiGHTS: Journey of Dreams is een spannende en unieke opvolger voor één van SEGA’s meest gekoesterde franchises en zal zeker een nieuwe generatie fans aan weten te spreken.”