NightCry lanceert Kickstarter-campagne voor pc-versie | Gamer.nl

NightCry lanceert Kickstarter-campagne voor pc-versie | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

In de horrorgame neemt de speler de rol aan van een vrouwelijk hoofdpersonage dat zich op een luxe cruiseschip bevindt, gestrand midden op zee. Er worden gruwelijke moorden gepleegd die de speler dient op te lo en, door middel van puzzels. De game komt naar iOS, Android en PlayStation Vita. Deze versies worden door Hifumi Kono zelf gefinancierd. Kono is de ceo van ontwikkelaar Nude Maker en de maker van Clock Tower.

De game stond eerder bekend als Project Sci ors. Deze game werd tijdens de afgelopen Tokyo Game Show aangekondigd. NightCry wordt in samenwerking gemaakt met film director Takashi Shimizu. De Kickstarter-campagne dient 300.000 dollar op te halen voor de pc-versie hiervan. Ter promotie van de lancering toont de ontwikkelaar een korte film. Tevens zijn er onlangs screenshots vrijgegeven.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou