Nieuws
Night in the Woods

Night in the Woods-ontwikkelaar Alec Holowka overleden

Zo meldt zijn zus Eileen op Twitter

Geschreven door Dagmar De Groot op
Alec Holowka, mede-ontwikkelaar van Night in the Woods en Aquaria, is op zaterdag overleden. Dit meldt zijn zus Eileen Holowka via Twitter.

Alec Holowka werd vorige week nog beschuldigd van misbruik door game-ontwikkelaar Zoë Quinn. Eileen meldt dat haar broer zijn hele leven heeft geworsteld met persoonlijkheidsstoornissen en een slachtoffer was van misbruik.

“Iedereen die mij kent weet dat ik altijd de slachtoffers geloof en dat ik altijd alles gedaan heb om hen te helpen, degenen die lijden aan psychische en chronische stoornissen. Alec was een slachtoffer van misbruik en heeft zijn hele leven geworsteld met persoonlijkheidsstoornissen. Ik zal niet doen alsof hij niet ook verantwoordelijk was voor het veroorzaken van pijn, maar diep van binnen was hij iemand die altijd alleen zorg en vriendelijkheid wilde bieden aan anderen. Het kostte hem tijd om uit te vogelen hoe hij dat moest doen,” aldus Eileen.

Verder zegt Eileen dat haar broer in de afgelopen dagen hulp had gezocht bij hulpdiensten in Manitoba, Canada. Volgens Eileen was haar broer in de afgelopen jaren een nieuw persoon geworden die werkte aan revalidatie en een beter leven.

Eileen sluit het af door het volgende te zeggen: “En voor het geval het niet fucking duidelijk was, Alec heeft specifiek gezegd dat hij het beste wenste voor Zoë en alle anderen, dus gebruik ons verdriet niet als een excuus om anderen lastig te vallen. Ga naar buiten, zorg voor iemand en werk ernaar om ervoor te zorgen dat dit soort dingen niet meer gebeuren.”

Alec Holowka

Dit artikel delen:

Lees meer

Update: Cutscenes in Cyberpunk 2077 zijn alleen in first-person Erica is een interessant experiment dat zichzelf in de weg zit
5

Reacties op: Night in the Woods-ontwikkelaar Alec Holowka overleden

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  SuperDre

  • 2 september 2019 11:39
  Ofwel de man heeft een einde aan zijn eigen leven gemaakt. Helaas voor hem dat hij niet de zorg heeft kunnen krijgen die hij nodig had.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  HunterSeeker

  • 2 september 2019 11:44
  @SuperDre Verder zegt Eileen dat haar broer in de afgelopen dagen hulp had gezocht bij hulpdiensten in Manitoba, Canada. Volgens Eileen was haar broer in de afgelopen jaren een nieuw persoon geworden die werkte aan revalidatie en een beter leven.

  Dat had hij dus wel, maar die misbruikschandalen enzo zullen waarschijnlijk de trigger zijn geweest. Waarschijnlijk de link leggende naar zijn eigen verleden en toen besefde wat hij had gedaan. (pure aanname ofc)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  SuperDre

  • 2 september 2019 22:58
  @HunterSeeker Dat hij hulp had gezocht wil nog niet zeggen dat hij die ook gekregen had..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Heiny Reimes

  • 2 september 2019 17:58
  Dit is helaas een gevolg van het hele lynch gedrag, van iemand al te veroordelen voordat alle feiten binnen zijn.

  Als hij inderdaad iets fouts had gedaan, dan zou het zonder meer bestraft hebben moeten worden. Maar jammer dat een deel de media hem al zo beoordeelde en de mensen in het kielzog dat er blind in mee ging, dat het meer een indirecte lynchpartij is geworden.

  Het meest giftgie voor hem denk ik nog wel dat zijn eigen teamgenoten hem als een baksteen hadden laten vallen, Tenslotte moeten ze hem veel beter kennen en als dit idd zo was hadden ze hem er veel eerder uit moeten gooien.

  Wel moet ik zeggen, dat wat zijn zus omschrijft, je bijna zou kunnen lezen als dat de dingen die hij verkeerd deed in zijn leven en hulp voor kreeg, idd kunnen concluderen dat het waar zou kunnen zijn (gewoon even eerlijk beide kanten belichten). Maar is dit idd de manier waarop we met elkaar om willen gaan en overal meteen de persoon aanvallen?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • fonsrutte

  • 2 september 2019 18:30
  @Heiny Reimes Dit is niet het gevolg van het lynchgedrag. Dat is wel heel makkelijk. Hij had last van wat stoornissen, is zelf misbruikt vroeger en is zelf ook beschuldigd van misbruik. Maar jij geeft het lynchgedrag de schuld?

  Simpelweg het nieuws brengen dat hij is aangeklaagd voor dergelijk gedrag is niet hetzelfde als aan de schandpaal nagelen. Dat hij is beschuldigd is niet meer dan een feit en dat lijkt mij de taak van de media om dat te melden. Ik heb nergens van mainstream media gehoord dat hij daadwerkelijk schuldig was alleen dat hij is aangeklaagd, dan doet de media toch niets verkeerd?
  Heb jij voorbeelden van mainstream media waardoor hij als schuldige gezien wordt zonder dat dat bewezen is?
  Al die andere mensen die meteen gaan lopen roeptoeteren, oftewel de launchers, moet je negeren. Van het gedrag van die lui kun je de media niet de schuld geven. Dergelijk gedrag is schering en inslag op het internet, een ontwikkelaar hoeft maar een foutje te maken en ze krijgen meteen een hele meute achter zich aan.
  Daarbij heeft ieder persoon wel geheimen, hoe donker die zijn weet je niet. Je kan een vriend nog zo goed kennen, maar wat er in zijn hoofd afspeelt of wat hij diep in de nacht doet weet je niet.
  Als mijn beste vriend beschuldigd zou worden van dergelijk gedrag kan ik wel roepen dat hij dat nooit zou doen, maar uiteindelijk ben ik er niet bij geweest. Dan zou het raar zijn om het slachtoffer meteen voor leugenaar uit te maken lijkt me.
  Net als jij onmogelijk kan weten of hij onschuldig is of niet.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.