Lorne Lanning van Oddworld Inhabitants heeft in een interview met de Engelse website Computer and Videogames de eerste informatie over het nieuwste project van de ontwikkelaar prijsgegeven. Dit spel, Citizen Siege genaamd, is het eerste spel van de ontwikkelaar dat zich niet in het Oddworld universum plaats zal vinden maar in een geheel nieuw universum, namelijk een unieke toekomstige versie van onze eigen aarde.

Citizen Siege is een spel van geheel andere orde dan de Oddworld games. Lorne Lanning noemt het spel controversieel, maar dan niet op de manier zoals we die kennen van Grand Theft Auto of Singles. Men is namelijk van plan met het spel een politieke statement te maken, inspelend op de huidige staat van de maatschappij. Men verwacht dat verschillende Amerikaanse politici niet blij zullen zijn met het beeld dat men zal scheppen.

Voor welk platform we Citizen Siege kunnen verwachten is nog niet bekend, wel bevestigt Lorne Lanning dat men zeker aan de slag zal gaan met de volgende generatie consoles en dan niet alleen de Xbox 2, maar ook de Playstation 3. Dat men toevallig nog niets voor de Playstation 2 ontwikkeld heeft, is vooral een toevallige samenloop van omstandigheden. Voordat we van Citizen Siege kunnen genieten komt eerst Oddworld Stranger's Wrath nog. De release hiervan zal in Europa op 4 maart 2005 plaatsvinden, anderhalve maand na de Amerikaanse release.