Nieuws
Steam

Nieuws van de week: Valve laat alle games toe op Steam?

En Ubisoft-CEO zegt: 'Nog maar één generatie consoles en dan streamen we alles'

Geschreven door Pablo Bool op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben het belangrijkste nieuws bij elkaar gezet voor een makkelijk overzicht.

Fallout: New California-mod verschijnt in oktober

De grote mod Fallout: New California komt op 23 oktober gratis voor pc uit.

De mod is al meer dan vijf jaar in de maak en is gebaseerd op Fallout: New Vegas. Deze prequel op New Vegas speelt zich af in 2260 in een post-apocalyptisch San Bernardino.

De ontwikkelaars van de mod willen een robuuste ervaring aanbieden, met volledig ingesproken stemmen (met zo'n 16.000 ingesproken zinnen) en nieuwe locaties. De hoofdquests zijn inmiddels af en men werkt nu aan de zijmissies.

Bethesda kondigde vorige week ook Fallout 76 aan, een nieuwe Fallout-game die volgens geruchten online elementen bevat. Meer details zijn er nog niet bekend over die game, maar worden op E3 met fans gedeeld.

Testmaps voor Blackout-modus in Call of Duty: Black Ops 4 waren gigantisch

Dan Bunting, de regisseur van Call of Duty: Black Ops 4, vertelt in een interview dat de testmaps voor de Blackout-modus bijzonder groot waren.

Tijdens de onthulling van de nieuwe Call of Duty-game is bevestigd dat er een battle royale-modus naar Black Ops 4 komt, genaamd Blackout. In een recent interview van Newsweek is duidelijk gemaakt dat een van de maps gedurende de testfase van de Blackout-modus wel uitrekte tot 232 vierkante kilometer.

Het is nog niet duidelijk hoe groot de maps wel worden in Blackout, maar waarschijnlijk worden deze wel kleiner dan de grootste testmap. Het is tevens onbekend hoeveel tegenspelers in een potje Blackout kunnen meedoen en of er meerdere maps beschikbaar worden voor de modus.

“We zijn vastberaden om 60fps te leveren voor demuliplayer-ervaringen. Daarom hebben we geïnvesteerd in nieuwe streaming-technologie om er zeker van te zijn dat we de ervaring op 60fps kunnen aanbieden," aldus Bunting.

Naast de informatie over de Blackout-map(s) zegt Bunting: "We hebben altijd gezegd dat er een soort van geheim recept is voor hoe onze gameplay aanvoelt in multiplayer - de bewegingen, wapengevoel, al dat soort dingen - we willen daar niets van opofferen."

Call of Duty: Black Ops 4 verschijnt op 12 oktober voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Black Ops III

Red Dead Redemption 2 Collector's Box en per-order bonussen officieel bekend

Rockstar Games heeft bekendgemaakt een Collector's Box op de markt brengt voor Red Dead Redemption 2, maar zonder de game zelf.

De reden dat de game niet aan de Collecter's Box toe wordt gevoegd, laat Rockstar in een tweet weten. Spelers kunnen namelijk op deze manier zelf bepalen welke editie van het spel ze willen aanschaffen. Fans zijn niet helemaal blij met deze beslissing en laten dit weten op Twitter.

De Collector's Box komt met een aantal verschillende extra's. De kist zelf is gebaseerd op de kist die de Van der Linde-bende gebruikt om hun geld in te bewaren. In de kist zit een Wheeler, Rawson and Co. Catalogue, een handige gids met alle waren die de winkel verkoopt. Ook zitten er in de kist een grote munt, een dubbelzijdige legpuzzel, een 'Six Shooter'-bandana, een schatkaart, een set spelden, speelkaarten en twaalf sigarettenkaarten.

Red Dead Redemption 2 krijgt de 'Special Edition' en de 'Ultimate Edition'. Daarnaast is er ook een normale uitgave van het spel zonder toegevoegde content.

Lees hier verder...

Red Dead Redemption 2

Blizzard werkt aan project gerelateerd aan Diablo

Blizzard werkt aan een game die op een of andere manier gerelateerd is aan de Diablo-franchise.

Blizzard plaatste namelijk een lijst met vacatures voor nog onaangekondigde projecten bij Blizzard. Van de 28 vacatures draaien de meeste om een Diablo-project, waaronder designers voor kerkers en de omgeving.

Hoewel er nog niets over de game bekend is, melden veel van de vacatures wel dat "de handlangers van de hel steeds sterker groeien". Verder wordt er nog aan twee andere projecten gewerkt, een "nieuwe ervaring voor mobiel" en een onaangekondigde first person shooter.

Battlefield V lanceert met speelbare Britse en Duitse facties

In een post op de officiële Battlefield V-website wordt uit de doeken gedaan hoe de feature genaamd Tides of War in elkaar steekt. Tides of War is de feature rondom multiplayer-modi en het coöperatieve 'Combined Arms' in Battlefield V. Hieruit wordt duidelijk dat men vanaf de lancering van het spel kan spelen als Brit of Duitser.

Volgens EA is Tides of War het antwoord op de feedback dat spelers niet willen betalen voor premium content die de community opsplitst. "Weg zijn de dagen van Premium Pass en betalen voor uitbreidingspakketten. In de loop der tijd gaan we de wereld en gameplay van Battlefield V uitbreiden," aldus EA.

Tides of War is een modus waar EA elke paar maanden een nieuw hoofdstuk introduceert. Het begint met de val van Europa, maar elk hoofdstuk heeft een ander thema. In de maanden waarin een hoofdstuk actief is, worden er Grand Operations toegevoegd die meerdere weken omvat, maar ook Special Assignments en nieuwe missies. Deze evenementen moeten volgens EA dieper ingaan op invloedrijke veldslagen van de Tweede Wereldoorlog.

Daarnaast voegt Tides of War speciale soorten soldatenklassen toe. Een voorbeeld hiervan is de Paratrooper Recon; een Scout die gebruikmaakt van stealth om vijanden uit te schakelen. Deze klassen zijn toevoegingen op de vier standaardklassen: Medic, Scout, Support, en Assault. De speciale klassen kunnen vrijgespeeld worden na het verdienen van genoeg xp. Zo kan men de speciale klasse Engineer of Machine Gunner voor de klasse Support vrijspelen.

EA vertelt ook dat men in Tides of War-multiplayer aan de slag kan met het Duitse leger en het Britse leger. Dit zijn de eerste twee facties van het spel. Vermoedelijk worden later meer facties toegevoegd.

Tevens licht EA nog uit dat ze geen ongelijk speelveld willen creëren. Zo zegt het bedrijf: "We willen ervoor zorgen dat je altijd wordt beloond voor het spelen van de game. Spelers kunnen niet betalen om een ongelijk speelveld te creëren. Het banen van een pad door de Tweede Wereldoorlog waarbij je compagnie groeit en leert, dat is onze missie."

De Deluxe Edition van Battlfield V is vanaf 16 oktober beschikbaar, gevolgd door de normale editie op 19 oktober. EA Access-leden kunnen vanaf 11 oktober al aan de slag met de shooter. Meer informatie wordt gedeeld tijdens de EA Play-presentatie tijdens E3 2018.

Battlefield V tank

Pokémon-rpg van 2019 introduceert achtste generatie monsters

Pokémon Company-CEO Tsunekazu Ishihara spreekt over de Pokémon-rpg die in 2019 verschijnt en de 'gloednieuwe' beestjes die de game bevat.

Dit wordt bekendgemaakt door de Pokémon-fansite Serebii. De site zegt dat Ishihara een interview heeft afgelegd met Japanse magazine Famitsu, waar Pokémon: Let's Go, Pikachu!, Let's Go, Eevee! en Quest groots worden uitgelicht. Over de hoofdspellen van 2019 heeft hij het specifiek over "gloednieuwe pokémon" die naar de game komen.

In een officieel Spaanstalig Pokémon-magazine werd werd tevens gehint naar de achtste generatie pokémon. In een tweet van gebruiker Ahnabella zijn afbeeldingen van het tijdschrift te zien.

Daarnaast vermeldt de Pokémon-baas dat de game in 2019 betere graphics heeft dan elk andere Pokémon-game die eerder is verschenen en bevestigde hij nog eens dat de game in de tweede helft van 2019 wordt uitgebracht.

Crackdown 3 uitgesteld naar 2019

Crackdown 3 zou volgens Kotaku uitgesteld zijn naar 2019.

De website meldt dat diverse anonieme bronnen binnen Microsoft dit aan ze hebben gemeld. Het uitstel zou zijn om de game beter te maken. Daarbij komt deze herfst ook Red Dead Redemption 2 uit, wat het voor andere games in die periode moeilijker maakt succes te boeken.

Microsoft bevestigt later in een bericht aan Windows Central dat Crackdown 3 inderdaad wordt uitgesteld.

In een statement verklaart het bedrijf nu het volgende: "Om te verzekeren dat we de ervaring leveren die onze fans verdienen. Crackdown 3 komt in februari van 2019 uit."

Door de release uit te stellen wordt ook vermeden dat de game rond de lancering van Red Dead Redemption 2 uitkomt. Dit is niet als officiële reden gegeven, maar is aannemelijk, aangezien andere grote releasedatums zoals die van Battlefield V en Call of Duty hiervoor zijn aangepast.

Crackdown is een serie open wereld-actiespellen waarin spelers de rol aannemen van een agent die misdaad tegen moet gaan in de fictieve stad Pacific city. Het tweede deel kreeg van ons een 7.

Crackdown 3

Valve is van plan alle games toe te laten op Steam, maar verwijdert een aantal games

Valve stopt met bepalen welke games wel of niet op Steam verschijnen.

Op games die de wet breken na of "gewoon trollen" mogen straks alle games geplaatst en verkocht worden op Steam. Volgens Valve's Erik Johnson kwam er discussie binnen het bedrijf nadat Valve visuele verhalen met volwassen thema's van Steam afhaalde. Toen ook Active Shooter, een game waarin spelers een school overhoop schieten, eraf werd gehaald en dat kritiek opleverde, werd het tijd voor een discussie. "De discussie zorgde ervoor dat we de tijd namen om te kijken wat we doen, waarom we het doen en hoe we het beter kunnen doen."

"Als je een speler bent, dan zouden wij niet mogen bepalen wat voor content je wel en niet kan spelen", aldus Johnson. "En als je een ontwikkelaar bent, zouden wij niet mogen bepalen wat voor content je mag creëren."

Hoewel dit er voor zorgt dat er nog veel meer games naar Steam kunnen komen, zou dit de online winkel ook nog immenser en verwarrender kunnen maken. En daarbij, concludeert Johnson, "gaat Steam straks games hebben die je haat, waarvan je niet wilt dat ze bestaan."

Volgens Johnson zal er op de korte termijn weinig veranderen qua wat er op Steam verschijnt, maar wanneer de nieuwe tools van het bedrijf af zijn, wordt deze nieuwe regelgeving ingezet.

Valve verwijdert nu een game genaamd AIDS Simulator. Ook de games Asset Flip Simulator, ISIS Simulator en Triggering Simulator zijn van Steam gehaald.

Valve heeft alle simulator games van één bepaalde ontwikkelaar offline gehaald, merkt een Twitter-gebruiker op. Op Steam-tracker is te zijn welke games onlangs verwijderd zijn.

Deze actie van Valve zorgt voor veel discussie. Dit is namelijk in strijd met Valve's pas aangekondigde ideologie.

Eventueel ziet Valve deze games als 'trollen', hoewel ze in de verklaring omtrent hun nieuwe beleid niet specificeren wat daaronder valt.

Steam

Motion controls kunnen niet worden uitgezet in Pokémon: Let's Go

The Pokémon Company legt uit dat pokémon in Pokémon: Let's Go, Pikachu/Eevee! gevangen moeten worden met motion controls.

De woordvoerder van The Pokémon Company zegt dat pokémon niet in handheld-modus gevangen kunnen worden zonder de Switch te bewegen.

"In handheld-modus met beide Joy-Cons aangesloten moeten spelers nog steeds motion controls gebruiken om te richten", vertelt hij. Als een pokémon eenmaal in het vizier is moeten spelers een knop indrukken om de bal te gooien. Deze instelling kan niet veranderd worden.

In Pokémon Go moeten spelers swipen om een bal te gooien of een Pokémon Go Plus-armband gebruiken.

Dit is niet de eerste keer dat motion controls verplicht zijn in Nintendo Switch-games. In Breath of the Wild is het ook noodzakelijk om de Switch te bewegen om bepaalde shrine-puzzels op te lossen.

Pokémon let's go

Ubisoft-CEO: 'Nog maar één generatie consoles en dan streamen we alles'

Volgens Ubisoft-CEO Yves Guillemot komt er na de volgende generatie consoles geen nieuwe meer.

Dat vertelt hij aan Variety. "Ik denk dat we nog een generatie mee gaan maken," vertelt Guillemot, "maar de kans is groot dat we langzamerhand steeds minder hardware gaan zien. Uiteindelijk denk ik dat streaming steeds toegankelijker wordt voor iedereen en uiteindelijk is grote hardware niet meer nodig."

Guillemot is van mening dat de mogelijkheid om AAA-titels te streamen op meerdere schermen een van de grootste innovaties is in de game-industrie. "Hierdoor zal de AAA-game-industrie veel sneller kunnen groeien," aldus Guillemot tegen Variety.

lees hier verder...

Ubisoft

Dit artikel delen:

Lees meer

Dontnod werkt aan nieuwe game Twin Mirror Conan Exiles
0

Reacties op: Nieuws van de week: Valve laat alle games toe op Steam?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.