Nieuws
Witcher 3

Nieuws van de week: Uncharted-fanfilm met Nathan Fillion en Open bèta voor Battlefield V

Halo Infinite-makers niet geïnteresseerd in battle royale

Geschreven door Pablo Bool op
Heb je een drukke week gehad en niks meegekregen van Battlefield V bèta, Saoedi-Arabië die meerdere games verbiedt of een Uncharted fan-film? In het 'nieuws van de week' brengen we het belangrijkste nieuws die deze week is langsgekomen.

Open bèta voor Battlefield V gaat begin september van start

Dice meldt dat de open bèta van Battlefield V begin september van start gaat. Zo wordt in een officieel bericht op de website vermeld. Momenteel krijgt men een 404 error wanneer er naar de link wordt genavigeerd en de gehele pagina blijkt offline te zijn gehaald, maar is via een omweg nog te bereiken. Op dezelfde pagina laat Dice weten welke veranderingen het gaat doorvoeren naar aanleiding van de gesloten bèta.

Tijdens Gamescom wordt volgens de pagina een nieuwe build getoond en dat de open bèta vanaf 'begin september' beschikbaar moet zijn.

Daarnaast wordt er door Dice aangegeven welke veranderingen ze precies gaan doorvoeren naar aanleiding van feedback van de gesloten bèta. Ten eerste wordt het revive-systeem aangepast. De mechaniek moet minder onhandig aanvoelen en, als men geen medic is, 2,5 seconden sneller gaan.

Ten tweede worden er veranderingen doorgevoerd ten aanzien van de ammunitie. Zo verandert Dice de hoeveelheid ammo waar spelers mee beginnen en hoeveel ammo wordt verkregen bij het looten.

Ten derde krijgt men minder voordeel bij het aanvragen van versterkingen. De kracht van de V-1 raket is namelijk net iets te sterk. Alhoewel het volgens Dice wel de bedoeling is dat een potje Conquest aan het einde moet escaleren door het aanvragen van versterking, is het momenteel net iets te veel. De explosieradius van de raket en de manier waarop tegenspelers eventueel tegenmaatregelen kunnen nemen tegen deze raket wordt onderzocht.

Lees hier verder...

Battlefield V

Uncharted-fanfilm met Nathan Fillion als Nathan Drake uitgebracht

Een korte fanfilm gebaseerd op de Uncharted-gamereeks met Nathan Fillion in de hoofdrol is op YouTube geplaatst.

Eerder hintte Fillion al naar een aankondiging omtrent Uncharted en nu blijkt dat hij inderdaad de rol van Nathan Drake vertolkt in een fanfilm van een kwartier lang.

In mei vorig jaar werd nog bekendgemaakt dat Tom Holland, de acteur die Spider-Man in de Marvel-films speelt, de rol van een jonge Nathan Drake op zich neemt in een officiële film gebaseerd op de avontuurlijke games. Sindsdien is er echter niks naar buiten gebracht over deze verfilming.

Nintendo Switch blijkt barsten te krijgen door oververhitting

Volgens de website Nintendo Life zijn er problemen met de Nintendo Switch waargenomen door oververhitting. Er ontstaan volgens gebruikers barsten dichtbij de ventilatiepoorten van de Switch. Nintendo heeft inmiddels gereageerd en stelt dat het aantal incidenten klein is.

Er wordt gespeculeerd dat het materiaal waar de barst is ontstaan niet is gemaakt om de hoge temperatuur te weerstaan. De meeste barsten van fans die op Twitter reageren hebben namelijk ook barsten dichtbij de ventilatiepoorten. Daarnaast blijkt uit de poll van Nintendo Life dat twintig procent van de gebruikers (1.148) ook last heeft van spontane barsten.

Sommige fans hebben na het ontstaan van de barsten de Switch naar Nintendo gestuurd. Ze melden dat Nintendo vervolgens 150-175 pond vraagt voor de reparatie van de console en niet open staat voor onderhandeling.

Na de publicatie van het artikel is Nintendo Life in contact geweest met Nintendo en werd de volgende verklaring gegeven: "Na contact te hebben genomen met ons team in Europa kunnen we bevestigen dat we geen groot aantal klachten over dit onderwerp hebben ontvangen, maar net als bij al onze producten, moedigen we gebruikers aan hun ervaringen te delen via de officiële website voor hulp van ons team."

Lees hier verder...

Guerrilla Games verhuist naar voormalige Telegraafgebouw

Horizon: Zero Dawn-ontwikkelaar Guerrilla Games verhuist begin volgend jaar naar het voormalige Telegraafgebouw aan de Nieuwezijds Voorburgwal te Amsterdam.

Guerrilla zit al geruime tijd aan het Rembrandtplein, maar heeft daar te weinig plek om te groeien. De studio heeft nu zo'n 250 medewerkers en dat moet groeien naar zo'n 400 werknemers.

Het voormalige Telegraafgebouw wordt op dit moment verbouwd door de eigenaar. Begin volgend jaar gaat Guerrilla vijf verdiepingen, wat neerkomt op 7300 vierkante meter, huren.

Hermen Hulst van Guerrilla Games is blij dat men het kantoorgebouw heeft gevonden, zo meldt hij tegen Het Parool: "Ik zoek al drie, vier jaar naar groeiruimte. Maar dat is in Amsterdam nauwelijks nog te vinden. Dit wordt de uitvalsbasis voor Guerrilla. We gaan het helemaal naar onze hand zetten. Ik hoef me zeker de komende tien jaar geen zorgen meer te maken over onze huisvesting. Het idee is dat we hier nooit meer uitgaan."

Hulst laat weten dat de groei er tevens voor moet zorgen dat games sneller af zijn. "Aan Horizon hebben we 6,5 jaar gewerkt, dat is uitzonderlijk. We willen eens in de twee, drie jaar games uitbrengen, zowel nieuwe titels als games op basis van bestaande titels."

Guerrilla Games

Eerste beelden van Next-update voor No Man's Sky onthuld

Hello Games heeft de eerste beelden en de volledige details van de aankomende Next-update voor No Man's Sky aangekondigd.

Het was al bekend dat de update op 24 juli uitkomt voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. De belangrijkste toevoeging van de flinke update is de multiplayer, waardoor spelers in groepjes planeten kunnen verkennen en basissen kunnen bouwen. Spelers kunnen ook op andere groepen jagen of zichzelf juist beschermen tegen andere spelers.

Het bouwen van basissen is flink uitgebreid met honderden nieuwe materialen. Daarbij kunnen er meerdere basissen verspreid over meerdere planeten eigendom zijn. Daarnaast heeft Hello Games de generatie van planeten flink aangepakt, waardoor het uiterlijk van planeten een stuk verbeterd is en er ook meer variatie plaatsvindt.

Fortnite levert Epic meer dan een miljard dollar aan microtransacties op

Dankzij een nieuw onderzoek is nu duidelijk dat Epic sinds 2017 meer dan een miljard dollar aan microtransacties heeft verdiend via Fortnite.

Dat blijkt uit een onderzoek van Superdata, dat door GamesIndustry.biz werd aangehaald. Sinds de lancering vorig jaar zijn de verdiensten van de game elke maand alleen maar gestegen. Afgelopen mei werd er bijvoorbeeld 318 miljoen dollar aan de game verdiend.

Volgens het onderzoek is het battle royale-genre op dit moment veruit het populairste gamegenre. Zo werd er in mei ongeveer 700 miljoen uur aan battle royale-content bekeken, meer nog dan naar moba's. Fortnite was verantwoordelijk voor 83 procent van die 700 miljoen uur.

Superdata Fortnite

Remedy: Microsoft wilde geen vervolgen op Quantum Break of Alan Wake

In een interview met Remedy-CEO Tero Virtala vertelt hij dat Microsoft geen vervolgen voor Quantum Break of Alan Wake wilden produceren.

Virtala duidt aan dat de studio zich had voorgenomen om langlopende franchises met Quantum Break en Alan Wake. Zo had het team de nadruk gelegd op de motivaties en achtergrondverhalen van de personages en hoe ze de bijbehorende fictieve werelden moesten verrijken. Alleen besloot Microsoft niet "verder" te willen gaan met de games. Remedy Entertainment heeft zelf niet de rechten in handen van Quantum Break of Alan Wake en kan dus niet zelf de beslissing kan maken om door te gaan met de serie.

De CEO zegt dat het een grote investering is geweest om medewerkers te vinden met veel ervaring om een zo een rijk mogelijke wereld neer te zetten. Hij gaat niet dieper in op wat nou exact de reden is dat Microsoft niet bereid is om de franchise voort te zetten. Hij neemt enkel de woorden "bepaalde redenen" in de mond.

Hij vertelt dat het een slimme zet was om de rechten te verkopen aan Microsoft ongeveer vijftien jaar geleden, maar dat hij het liefst in de toekomst weer de eigen controle heeft.

Op dit moment werkt Remedy aan aan de third person-actiegame Control. De E3-trailer toont een vrouwelijk hoofdpersonage met telekinetische krachten. Net als in Quantum Break maakt de speler afwisselend gebruik van krachten en geschut. De hoofdpersoon is de nieuwe directeur van een geheimzinnig bureau dat geïnfiltreerd is door iets buitenaards. Het is aan haar de taak om de macht weer in eigen handen te krijgen. Control verschijnt in 2019 voor pc, Xbox One en PS4.

control

Halo Infinite-makers niet geïnteresseerd in battle royale

343 industries heeft in een stream op het Halo-kanaal op Mixer gezegd dat ze de battle royale-trend niet gaan najagen in Halo Infinite.

Tijdens de stream werd de serie besproken en werden een aantal vragen van fans beantwoord. Een van de kijkers vroeg of een battle royale-modus aanwezig is in de nieuwe Halo-game en Jeff Easterling, een schrijver bij 343, gaf antwoord hierop.

De fan vroeg: "Is er battle royale in Halo infinite?" en Easterling antwoordde vervolgens op duidelijk wijze met: "De enige BR waarin wij in geïnteresseerd zijn is Battle Rifle. De originele BR" Easterling geeft tevens aan geen trends te willen achtervolgen. De Battle Rifle, die officieel de BR55 Service Rifle heet, verscheen voor het eerst in Halo 2 en is sindsdien in verschillende varianten verschenen in de franchise.

De uitspraak duidt erop dat 343 geen plannen heeft om een battle royale-modus toe te voegen aan Halo Infinite. Andere grote shooters, waaronder Call of Duty: Black Ops 4 en Battlefield V, krijgen wel een gamemodus die is geïnspireerd door het succes van PUBG en Fortnite. De vraag wordt in de Mixer-video rond 55:55 beantwoord.

Halo Infinite komt naar pc (Windows 10) en Xbox One, maar een releasedatum is nog onbekend. Bekijk hier de E3-trailer terug.

Halo Infinite

Nieuwe trailer en gelimiteerde PS4 onthuld voor Spider-Man

Insomniac Games en Marvel hebben een nieuwe verhalende trailer van Spider-Man voor de PS4 onthuld. Ook werd er een exclusief PlayStation 4-model getoond.

Dat gebeurde allemaal op de San Diego Comic-Con, dat dit weekend loopt. In de video zijn personages als Peter Parker, Mary Jane, Electro, Rhino, Vulture en Silver Sable te zien.

Daarnaast werd een exclusieve PlayStation 4 Pro getoond met een harde schijf van 1 TB en het Spider-Man-logo afgebeeld op de rode console. De console komt net als de game op 7 september uit.

Tot slot werd er tijdens Comic-Con ook een derde en laatste pak onthuld die spelers krijgen wanneer ze Spider-Man reserveren. Het gaat om het Velocity-pak, dat naast de Punk- en Iron Spider-pakken beschikbaar komt.

Dit artikel delen:

Lees meer

Update: 47 games zijn al langer verboden in Saoedi-Arabië Indies op de Switch eShop worden slachtoffer van hun eigen succes
12

Reacties op: Nieuws van de week: Uncharted-fanfilm met Nathan Fillion en Open bèta voor Battlefield V

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Sander999

  • 21 juli 2018 14:11
  Dat verhaal van Saudi Arabië klopt niet. Misschien even de feiten checken alvorens dit wederom online te plaatsen. Zo wakker je bij sommigen alleen maar het anti-islam gevoel aan.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Swieb

  • 21 juli 2018 15:22
  @Sander999

  Je hebt helemaal gelijk. Ik heb het oorspronkelijk bericht bijgewerkt en dit non-nieuws uit het overzicht gehaald. Onze excuses.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Sander999

  • 21 juli 2018 16:17
  @Swieb
  Excuses zijn niet nodig hoor, kan gebeuren :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Warri

  • 21 juli 2018 17:06
  @Sander999, Dramaqueen

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Sander999

  • 21 juli 2018 18:55
  @Warri
  Zucht. Heb je aandacht nodig, knulletje? Vraag het anders even aan je moeder, wellicht heeft die wel tijd voor je.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Warri

  • 21 juli 2018 19:02
  @Sander999 , Nee Sander heb geen aandacht nodig, jij blijkbaar met je onnozele linkse gelul over het Anti Islam gevoel.

  Ik zou overigens wat minder hoog van de toren blazen ouwe internet held, je bent namelijk niet zo anoniem als dat je denkt dat je bent ;-)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Sander999

  • 21 juli 2018 20:20
  @Warri
  Whaaaaahahahhaa! Ga je me nou bedreigen? Wat ben jij zielig zeg. Ik zie je wel verschijnen dan, kneus.

  En het feit dat ik een schijthekel heb aan dat anti-islam gelul wil niet zeggen dat ik links georiënteerd ben, onderontwikkeld stuk vreten dat je bent.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Moderator_GNL

  • 21 juli 2018 23:45
  @Sander999

  Dat een ander je beledigt is geen vrijbrief om ook te beledigen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Sander999

  • 22 juli 2018 11:02
  @Moderator_GNL
  Nee, ik moet me lekker laten bedreigen door die mongool. TUURLIJK. Waarom ‘ie. niet gelijk geband wordt is mij een raadsel. Top om te zien dat jullie de veiligheid van jullie vaste bezoekers zo hoog in het vaandel hebben staan. Lekker professioneel. Een laatste waarschuwing, dat zal ‘m leren inderdaad!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Moderator_GNL

  • 21 juli 2018 23:41
  @Warri

  Laatste waarschuwing voor dit geruzie.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Moderator_GNL

  • 21 juli 2018 18:58
  @Warri

  Nergens voor nodig, dit.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • casualkiller

  • 21 juli 2018 15:21
  hehehe de kop leest alsof ze ook de open beta verboden hebben in saudi arabie

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.