Nieuws
Beyond Good and Evil 2

Nieuws van de week: Pokémon Go-update, Beyond Good & Evil 2-gameplay en slechte GTA 5-reviews

Verder nog Halo 6, Uncharted, Nintendo Switch en meer

Geschreven door Brian Artiles Govita op
Deze week heeft Pokémon Go een nieuwe update gekregen, krijgt GTA 5 slechte reviews en zien we de eerste beelden van Beyond Good & Evil 2.

343 Industries: 'Halo 6 laat nog lang op zich wachten'

Ontwikkelaar 343 Industries heeft in een blogpost laten weten dat Halo 6 nog lang op zich laat wachten.

Veel Halo-fans hadden een aankondiging van Halo 6 verwacht op E3 2017. De game bleek echter niet te worden getoond op de persconferentie van Microsoft en zal in de nabije toekomst ook niet onthuld worden.

"Hoewel we nog niks kwijt willen over Halo 6 kunnen we wel zeggen dat de game nog lang niet onthuld zal worden. We zullen niks op Gamescom of PAX tonen. We houden jullie uiteraard op de hoogte wanneer de game getoond gaat worden," aldus 343 Industries.

Voordat E3 2017 van start ging had 343 Industries al aangegeven dat Halo 6 niet onthuld zal worden en dat er ook geen Halo 3-remaster aan zit te komen. Wel werd er een nieuwe uitbreiding aangekondigd voor Halo Wars 2.

343 heeft recentelijk bevestigd dat Halo 6 weer de nadruk zal leggen op het verhaal van Master Chief in plaats van andere personages, zoals dat in Halo 2 en Halo 5: Guardians wel het geval was. Lees hier wat wij willen zien in Halo 6.

Halo Reach

Pokémon Go krijgt nieuwe gym-features en raids

Niantic heeft bekendgemaakt dat gyms een make-over krijgen in Pokémon Go.

Gyms zijn na de update niet meer gebaseerd op aanzien en training, maar zullen draaien om motivatie van de Pokémon die zich daar bevinden. Iedere Pokémon in de zes plaatsen van een gym moet uniek zijn en krijgt een motivatiemeter, die de combat points tijdelijk beinvloedt. Spelers moeten hun Pokémon motiveren met berries, om te voorkomen dat ze gemakkelijker worden verslagen vanwege een gebrek aan motivatie.

Ook worden Gym Badges geïntroduceerd, die dienen als herinnering aan het verslaan van een gym. Deze badges kunnen stijgen in level door onder andere te draaien aan de fotodisk, die spelers nu net als Pokéstops items zal geven.

Tot slot kunnen spelers met twintig man raids doen tegen extreem sterke Pokémon. De Raid Pass die hiervoor benodigd is zal eenmaal per dag gratis beschikbaar zijn, maar ook beschikbaar worden in de in-gamewinkel. Wanneer spelers de eindbaas binnen vijf minuten verslaan, krijgen ze de kans om een zeer sterke Pokémon te vangen, alsmede nieuwe items.

De update wordt in de komende weken uitgerold, maar zal eerst beschikbaar worden als bèta voor geselecteerde spelers. Hiervoor zullen alle gyms tijdelijk uitgeschakeld worden.

GTA 5 ontvangt slechte recensies op Steam vanwege mod-beleid

Grand Theft Auto 5 ontvangt de afgelopen week talloze slechte recensies op Steam nadat Take-Two zijn mod-beleid heeft aangepast.

Uitgever Take-Two heeft vorige week GTA 5-tool OpenIV gesloten. De tool werd gebruikt om meerdere pc-mods te draaien. Take-Two gaf aan dat het niet op jacht is naar singleplayer-mods en zich vooral wil richten op mods waarmee GTA Online-spelers kunnen cheaten, maar desondanks zijn veel pc-gamers boos geworden om het nieuwe beleid.

Als resultaat wordt GTA 5 nu als "extreem negatief" gerecenseerd. In de laatste dertig dagen zijn er 42.000 reviews door gebruikers geschreven op Steam, waarvan maar 13 procent positief is. Dat is extreem laag voor een game die verder van hoge kwaliteit is. De meeste reviews klagen over het feit dat Take-Two OpenIV heeft opgedoekt.

De meest populaire review bevat een link naar een petitie op Change.org waarin wordt gevraagd of Rockstar en Take-Two OpenIV weer willen toelaten. "OpenIV is nooit gebruikt om de multiplayer in Grand Theft Auto Online te modden, dus het doet niemand wat kwaad", zo leest het bericht. Een statement van Take-Two spreekt dit weer tegen: "Helaas laat OpenIV recentelijk verschenen kwaadaardige mods toe die invloed hebben op de GTA Online-ervaring voor iedereen."

GTA 5

The Lost Legacy is niet het einde van Uncharted volgens Naughty Dog

In een interview met Eurogamer heeft creative director en schrijver van Uncharted: The Lost Legacy Shaun Escayg gezegd dat de game niet het einde van Uncharted betekent.

"Ik zou niet zeggen dat dit het einde is, de dievenwereld is groot. Er zijn zo veel personages. Nog voordat we kozen voor dit verhaal keken we naar Victor Sullivan, en Cutter, en voegden se samen. We dachten na over wat goed voelde, en wat er zou conflicteren, groeien, nieuw en fris zou zijn. Maar Chloe was diegene die eruit bleef springen. Maar zeggen dat de wereld klaar is? Ik betwijfel dat ten zeerste."

Volgens Escayg zijn er talloze personages waar de studio nog ideeën voor had, maar is besloten te focussen op dat van Chloe Frazer en Nadine Ross. Daarnaast ging hij in op een eventuele open wereld in de toekomst.

"De toekomst is onzeker, we testen het altijd. Er is een segment in The Lost Legacy dat vergelijkbaar is met Madagascar in Uncharted 4, waarin spelers ervoor kunnen kiezen om bepaalde gebieden vrij te ontdekken. Als we een manier vinden om dingen in een open wereld te doen, dan denk ik zeker dat we dat aandurven op een gegeven moment."

Uncharted: The Lost Legacy verschijnt op 23 augustus voor PlayStation 4. Kijk hier de uitgebreide E3-demo van de game.

Netflix begint met interactieve serie

Netflix heeft in wereldwijd hun eerste interactieve serie uitgebracht. Puss in Boots, uit de Shrek-films van Dreamworks, speelt de hoofdrol.

Puss in Book: Trapped in an Epic Tale is een kinderserie waarin verschillende keuzes moeten worden gemaakt. De eerste aflevering is nu beschikbaar en de tweede komt volgende maand uit.

De lengte van elke episode hangt af van welke keuzes worden gemaakt. Zo duurt de eerste aflevering tussen de 18 en 39 minuten, en zullen sommigen in theorie oneindig draaien.

Puss in Boot is bij lancering beschikbaar op iOS, Android en moderne smart-tv's. Een versie voor de browser, Apple tv en andere apparaten verschijnt mogelijk later.

Netflix zegt dat het concept potentie heeft om ook bij grotere series ingezet te worden. Volgens het bedrijf hebben kinderen op dit moment dezelfde verwachtingen van series als videogames.

Dit jaar kwam de interactieve film Late Shift naar consoles en pc.

Ubisoft toont in-game beelden Beyond Good & Evil 2

Tijdens E3 vorige week toonde Ubisoft een in-game demo van Beyond Good & Evil 2 achter gesloten deuren. Daar is nu een video van beschikbaar.

De game, die al in 2008 werd aangekondigd, werd deze E3 opnieuw onthuld door Ubisoft. Ontwikkelaar Michel Ancel loopt in onderstaande video door de demo die vorige week achter gesloten deuren werd getoond.

In de demo is te zien hoe een personage, die gamers zelf kunnen samenstellen, met een jetpack rond het schip van spelers vliegt. Dit luchtschip is de thuisbasis van spelers.

De demo bevat verder nauwelijks gameplay, maar toont wel goed de schaal van de game. Spelers kunnen van de straten van steden naar de ruimte vliegen, zonder laadtijden, en op die manier diverse planeten bezoeken.

Het is niet bekend wanneer Beyond Good & Evil 2 uitkomt en voor welke platformen hij beschikbaar komt.

Nintendo: 'Switch-tekort is niet expres'

Nintendo heeft er niet expres voor gezorgd dat Switch-consoles slecht verkrijgbaar zijn.

Dat laat Nintendo's Charlie Scibetta weten aan Ars Technica. In veel landen is elke nieuwe lading Switch-consoles snel weer uitverkocht, waardoor niet iedereen de console kan kopen. Sommige gamers denken dat Nintendo expres weinig consoles verscheept om zo meer vraag naar het apparaat te creëren, maar Scibetta meldt dat dit niet waar is.

"Het is zeker niet expres wat betreft het tekort aan Switch-consoles. We maken ze zo snel als we kunnen. We willen zoveel mogelijk consoles bij de mensen thuis hebben staan voor alle software die er aan komt. Ons werk is er zoveel mogelijk maken, zeker voor deze feestdagen wanneer Super Mario Odyssey uitkomt."

Volgens geruchten heeft Nintendo moeite met het opschroeven van de Switch-productie omdat het apparaat dezelfde componenten gebruikt als iPhones. Apple zou veel productie vereisen voor de lancering van een nieuwe iPhone dit najaar, waardoor Nintendo moet wachten tot de productie omhoog kan.

Nintendo Japan laat intussen weten dat spelers in juli en augustus meer Switch-consoles in de winkels kunnen verwachten en dat de productie dit najaar nog verder wordt opgeschroefd.

Microsoft: 'Games op Xbox One S profiteren van Xbox One X'

In een interview met Gamasutra heeft senior director van product management Albert Penello gezegd dat games op de Xbox One S zullen profiteren van de One X.

Volgens Penello zorgt het optimaliseren van games voor de Xbox One X ervoor dat deze ook op de minder krachtige console beter zullen draaien:

"We willen onze user base niet splitsen. Hoe meer verschillend consoles zijn, hoe specifieker het werk wordt. Er gebeurt zelfs iets interessants. Mensen stellen deze vraag: "Wordt de One S teruggehouden door de One X, of andersom?" Maar eigenlijk maken alle tweaks aan de engine de ontwikkeling voor Xbox One S en Xbox One X beter."

"Dus eigenlijk is de strategie het tegenovergestelde. We willen onze tools laten groeien om de ontwikkelomgeving te verbeteren en beide consoles laten profiteren. Als je kijkt naar Turn 10 bijvoorbeeld, hebben de tweaks voor de Xbox One X ervoor gezorgd dat ze het dynamische weer in Forza Motorsport 7 werkend kregen op Xbox One S."

De Xbox One X lanceert op 7 november. Lees hier meer over de grootte van de console ten opzichte van de Xbox One S.

Dit artikel delen:

Lees meer

Reload: Super Mario 64 E3-preview: Wolfenstein 2: The New Colossus (hands-on)
1

Reacties op: Nieuws van de week: Pokémon Go-update, Beyond Good & Evil 2-gameplay en slechte GTA 5-reviews

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  chefry

  • 26 juni 2017 13:21
  Rockstar gaat zelfs verder met het aanpakken van cheaters en modders.
  Als je geld hebt opgepakt van modders dan raak je dat vanaf nu kwijt.
  Gebeurde mij dit weekend omdat ik toevallig een paar weken geleden geld oppakte van een modder

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.