Nieuws
PlayStation 5

Nieuws van de Week: PlayStation 5 komt waarschijnlijk niet voor 2020 uit

Verder brengt Fortnite update 50v50 mode terug en nieuwe Forza Horizon is aanwezig op E3

Geschreven door Pablo Bool op
Is het je allemaal even ontschoten wat er gaande was in gameland? Hier speciaal voor jullie een overzicht.

Bethesda hint mogelijk naar nieuwe Doom-game

Vice president Pete Hines van Bethesda maakt een opmerking die wellicht hint naar een aankondiging omtrent Doom op E3.

In een interview met Dualshockers laat vice president Pete Hines weten dat Bethesda "veel nieuwe dingen heeft om te bespreken op E3 2018", maar geeft geen details over wat we kunnen verwachten. Toch is er een hint te vinden in zijn verwoording.

"Of mensen het zich nou realiseren of niet, het is hel op aarde voor ons met de aankomende E3" zegt hij als hij vertelt over hoe druk het is. Als we kijken naar games waar dit mogelijk naar kan verwijzen is een vervolg op Doom een logische conclusie. De originele Doom 2 uit 1994 voor MS DOS heeft namelijk de subtitel 'Hell on Earth'.

Op de vraag wat voor spellen we kunnen verwachten antwoordde Hines: "Het wordt een grote mix aan dingen, niet een enkel soort spel. We gaan in veel verschillende genres aankondigingen maken en hopelijk is er voor iedereen wat wils."

De persconferentie van Bethesda wordt gehouden om 3:30 uur in de nacht van zondag 10 op maandag 11 juni. Benieuwd naar alle tijden van de persconferenties op E3 2018? In ons overzichtsartikel houden we alle data bij.

'PlayStation 5 komt waarschijnlijk niet voor 2020 uit'

Volgens Jason Schreier van Kotaku zijn er al mensen in de game-industrie die meer over de PlayStation 5 weten, maar zou de console mogelijk pas in 2020 uitkomen.

Schreier ging op onderzoek uit om er achter te komen hoe het met de PlayStation 5 staat. In een maand tijd heeft hij met diverse ontwikkelaars van first en third party studio's gepraat om meer te weten te komen.

Mensen lieten hem weten dat het onwaarschijnlijk was dat de PS5 in 2019 uit zou komen, laat staan in 2018, al werd ook gemeld dat data altijd kan veranderen in deze industrie, zeker als de concurrentie een onverwachte move maakt.

De meeste ontwikkelaars, waaronder werknemers van Sony's eigen studio's, gaven aan niets gehoord te hebben over de PlayStation 5, al waren er een paar ontwikkelaars die zeiden er wel vanaf te weten. Het feit dat er zo'n kleine groep mensen geïnformeerd is over de console, geeft ook aan dat de console waarschijnlijk voorlopig niet beschikbaar komt. Tot slot hoorde Schreier op de Game Developers Conference in San Francisco afgelopen maand ook geruchten over een geplande release in 2020.

Vorige week verscheen er al een artikel op de website SemiAccurate waarin werd gesuggereerd dat de PlayStation 5 wellicht al dit jaar zou kunnen verschijnen. Daarin werd ook vermeld dat er al devkits van de console in handen waren van ontwikkelaars. Dat laatste wordt met de nieuwe informatie die Kotaku heeft ontvangen niet weerlegd.

In Poll van de Week vroegen we jullie laatst wanneer jullie denken dat de PS5 gaat verschijnen. Het grootste gedeelte koos voor 2020, wat overeenkomt met de bevindingen van Schreier.

PlayStation 5

Nieuwe Forza Horizon aanwezig op E3

Microsoft heeft bevestigd dat we meer te weten komen over een nieuwe Forza Horizon-game op E3 deze juni.

In een interview met Gamereactor onthulde Fernanda Delgado, hoofd van Xbox in Spanje en Portugal, het nieuws. "Er is veel speculatie over waar de volgende Forza Horizon zich afspeelt en dat vertellen we op E3." Op dit moment is het (Spaanse) artikel niet meer leesbaar, maar Gamer.nl kan bevestigen dat het daadwerkelijk op de website stond.

Forza Horizon is de openwereld spin-off van de Forza Motorsport-reeks. Het derde deel verscheen in 2016. De games in de reeks verschijnen op Xbox (One) en Windows 10. Meer informatie over de nieuwe Forza Horizon-game is nog niet bekend.

Forza

Ubisoft-AI Sam bevestigt mogelijk Watch Dogs 3

Sam, de gaming-assistent gemaakt door Ubisoft, heeft mogelijk Watch Dogs 3 bevestigd.

Sam is een digitale assistent vergelijkbaar met Siri en Alexa, maar gemaakt door Ubisoft en gericht op gaming. Sam kan vragen beantwoorden over Ubisoft-games en herinnert spelers aan afspraken met vrienden voor online speelsessies. Sam is nu in bèta bij Canadese Ubisoft Club-leden, maar het is de bedoeling dat hij uiteindelijk overal beschikbaar wordt. Op de website vertelt Ubisoft hoe de app gedownload kan worden.

Op het moment is er echter wat ophef over Sam. Gebruikers in Canada melden namelijk dat als ze hem vragen over Watch Dogs 3, hij als volgt reageert: "Watch Dogs 3 is nog niet klaar, maar de laatste early build die ik geprobeerd heb ziet het er erg goed uit. Het ontwikkelteam heeft wonderen verricht! Kan niet wachten tot je het probeert!" We kunnen dit niet bevestigen vanwege de beperkte uitrol van de bèta, maar het lijkt erop dat Ubisoft hiermee het bestaan van Watch Dogs 3 heeft bevestigd. Mocht Watch Dogs 3 werkelijk in de maak zijn, horen we ongetwijfeld meer op E3 2018.

Ubicentral kreeg deze info van fans toegestuurd en zij hebben zelfs een clipje laten zien met het gesprek met Sam om neppe screenshots te ontkrachten.

Fortnite: Battle Royale-update 3.5.0 met Port-a-Fort en 50v50-modus uitgebracht

Epic heeft de 3.5.0-update voor Fortnite: Battle Royale vrijgeven. De update brengt onder andere de Port-a-Fort en een bekende modus naar de game.

Dinsdag kondigde ontwikkelaar Epic Games aan dat het met een nieuw item komt voor de Battle Royale-modus van Fortnite. Met de zogenoemde Port-a-Fort kunnen spelers snel een defensieve positie innemen.

Het item is een soort granaat dat speler kunnen gooien om de Port-a-Fort te activeren. In de onderstaande trailer laat Epic zien hoe het item werkt; de speler gooit de Port-a-Fort op de grond en er verschijnt een stevig fort dat bestaat uit een ijzeren toren van driehoog.

De Port-a-Fort heeft een blauwe zeldzaamheid en kan tot vijf stuks worden gestacked in de inventory.

Lees hier verder.

Fortnite-concurrent Radical Heights nu gratis beschikbaar op Steam

Boss Key Productions heeft de battle royale-game Radical Heights gratis uitgebracht op Steam.

Radical Heights gaat de strijd aan met Fortnite en PUBG met een jaren 80-thema. In de trailer zien we dat spelers gebruik kunnen maken van BMX-fietsen, trampolines, explosieven en meer. Het verzamelen van geld blijkt ook een belangrijk doel te zien in Radical Heights.

Vanaf nu is de battle royale-game gratis speelbaar via Steam Early Access. Tevens is een 'founders pack' met exclusieve items en bonussen op dat moment ook beschikbaar voor 13,99 euro.

Vorige week maakte Boss Key nog bekend dat ze zich niet meer op de heroshooter LawBreakers gaan focussen, maar zich richten op een compleet nieuw "passieproject".

Verwacht binnenkort een uitgebreide preview van deze Early Acces-titel op Gamer.nl.

Radical Heights

Diverse Xbox- en Xbox 360-games ontvangen Xbox One X-update

Microsoft heeft diverse Xbox- en Xbox 360-games aangekondigd die nu of later deze maand speelbaar zijn op Xbox One en een update ontvangen voor de Xbox One X.

De Xbox 360-games in kwestie zijn Red Dead Redemption, Gears of War 2, Portal 2, Darksiders, Star Wars: The Force Unleashed en Sonic Generations. Deze games waren al speelbaar op Xbox One, maar hebben nu een update ontvangen voor de Xbox One X waarmee de games in 4K draaien.

De originele Xbox-games die zijn aangekondigd zijn voor het eerst speelbaar op Xbox One (X). In deze maand moeten er in totaal negentien originele Xbox-games speelbaar worden op de One. Ze zien er beter uit op Xbox One, Xbox One S en Xbox One X.

De eerste lading Xbox-games die speelbaar wordt komt op 16 april en bestaat uit:
Blinx: The Time Sweeper
Breakdown
Conker: Live & Reloaded
The Elder Scrolls 3: Morrowind
Hunter: The Reckoning
Jade Empire
Panzer Dragoon Orta
SSX 3

Vanaf 26 april zijn deze titels speelbaar:
Destroy All Humans!
Full Spectrum Warrior
Mercenaries: Playground of Destruction
MX Unleashed
Panzer Elite Action: Fields of Glory
Star Wars: Battlefront
Star Wars: Battlefront 2
Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy
Star Wars Jedi Starfighter
Star Wars Knights of the Old Republic 2: The Sith Lords
Star Wars Republic Commando

Tegenvaller voor voormalig GTA-producer Leslie Benzies in zaak tegen Rockstar

Een claim van voormalig GTA-producer en medeoprichter van Rockstar Leslie Benzies is door het hooggerechtshof in New York ongeldig verklaard.

In april 2016 werd Rockstar voor de rechter gesleept door Benzies. Volgens de voormalige baas van de GTA-uitgever was het bedrijf hem nog 150 miljoen dollar aan royalty's schuldig. Rockstar zou hem meerdere malen hebben misleid, met als doel hem het bedrijf uit te werken zonder royalty's te betalen. Eind 2009 sloten Benzies en de twee medeoprichters van Rockstar een contract af met moederbedrijf Take-Two, waarin werd bepaald dat alle drie de personen een deel van de winst van het bedrijf zou ontvangen. Volgens Rockstar en Take-Two zou Benzies zijn contract echter hebben verbroken, en waren zij hem daarom niets schuldig.

Destijds noemde Rockstar de claims van Benzies al "nergens op gebaseerd en in veel gevallen simpelweg bizar". "Leslie Benzies was lange tijd een gewaardeerde werknemer binnen ons bedrijf", zo leest het statement van Rockstar. "Helaas hebben significante problemen in zijn functioneren ervoor gezorgd dat hij ontslag moest nemen. Ondanks onze pogingen om deze problemen aan te pakken en op te lossen voor en na zijn vertrek, had Leslie ervoor gekozen deze route te nemen en de contractafspraken waar we voorheen over akkoord waren te negeren."

Lees hier verder.

Take Two

Donkey Kong-records van Billy Mitchell afgekeurd

Billy Mitchell was de recordhouder voor eerste persoon die een miljoen punten op de Donkey Kong-arcademachine behaalde. Zijn record is na een aantal decennia echter afgekeurd door Twin Galaxies.

Twin Galaxies is de organisatie die records en prestaties van gamers bijhoudt. De organisatie heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de recordpogingen van Mitchell en concludeert nu dat Mitchell niet op een originele arcademachine heeft gespeeld, wat valsspelen mogelijk maakt.

Mitchells record was veelbesproken, omdat er al langer geruchten gingen dat hij valsspeelde. Die mogelijkheid, alsmede de strijd tussen hem en nummer twee Steve Wiebe, is tevens het onderwerp van de documentaire The King of Kong.

Alle scores zijn nu van Twin Galaxies afgehaald. De organisatie heeft ook Guinness World Records verwittigd. Steve Wiebe is nu de eerste persoon ter wereld die een miljoen punten haalde in Donkey Kong. Overigens hadden beide heren niet de hoogste score ooit in de game. Die eer gaat naar Robbie Lakeman met een score van 1.247.700.

Details over Xbox FanFest tijdens E3 2018 bekendgemaakt

In de tweede aflevering van Inside Xbox maakt Microsoft meer bekend over het Xbox FanFest dat plaatsvindt tijdens E3 2018.

Microsoft heeft bekendgemaakt dat vierhonderd fans naar het Xbox FanFest mogen, dat op zondag 10 en maandag 11 juni, vlak voor E3, wordt gehouden. Kaartjes kosten 45 dollar en aanwezigen krijgen een goodiebag met onder andere een Xbox-jersey en een 2TB Sea of Thieves Seagate harde schijf die bovendien oplicht in het donker. De rest van de goodies houdt Microsoft geheim tot deelnemers ze zelf ontdekken.

Mensen die zich in hebben geschreven voor het festival worden geselecteerd door middel van een willekeurige loting. Winnaars ontvangen twee kaartjes voor het evenement. Fans met een Xbox Live-gamertag en 21 jaar of ouder zijn kunnen zich via een vooralsnog onaangekondigde website inschrijven.

Bovendien worden duizend gelukkigen uitgenodigd voor de persconferentie op E3. Deze 'briefing' is volledig gratis, maar alleen genodigden kunnen deze bijwonen. De kaartjes kunnen verkregen worden via dezelfde lotingswebsite als die van de FanFest. Fans kunnen zich zelfs voor beide kaartjes inschrijven, maar deelnemers die een kaartje voor het FanFest hebben gewonnen kunnen niet deelnemen aan de briefing.

Alle details kunnen gevonden worden in de blogpost op de Xbox-website.

Dit artikel delen:

Lees meer

Shenmue 1 & 2 HD aangekondigd The Elder Scrolls 5: Skyrim VR
0

Reacties op: Nieuws van de Week: PlayStation 5 komt waarschijnlijk niet voor 2020 uit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.