Nieuws
No man's sky next

Nieuws van de week: No Man's Sky Next-update en analisten maken wilde voorspellingen

+ GameCube-stijl controllers

Geschreven door Pablo Bool op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben het belangrijkste nieuws bij elkaar gezet voor een makkelijk overzicht in het nieuws van de week.

Call of Duty: Black Ops 4 gaat volgens analisten meer verkopen dan Red Dead Redemption 2

Analisten van Piper Jaffray hebben vandaag cijfers naar voren gebracht met voorspellingen over de grote releases in oktober. Er wordt voorspeld dat Call of Duty: Black Ops 4 zowel Red Dead Redemption als Battlefield 5 gaat verslaan ten aanzien van verkoopcijfers.

Michael J. Olson en Yung Kim, analisten van het bedrijf Piper Jaffray, schatten dat Call of Duty: Black Ops 4 21.5 miljoen exemplaren gaat verkopen voor 31 december. Dat is 3.5 miljoen exemplaren meer dan de Call of Duty game van vorig jaar.

Vervolgens wordt er verwacht dat 15,5 miljoen exemplaren van Red Dead Redemption 2 verkocht worden en Battlefield 5 zestien miljoen keer in huis wordt gehaald. Deze cijfers gaan over de periode tot en met 31 maart 2019.

Andere voorspellingen van Activision, Blizzard, Take-Two en EA-games worden ook gegeven. Zo denken de analisten dat er 4,5 miljoen exemplaren worden verkocht van Anthem voor het einde van het eerste kwartaal van 2019.

Lees hier verder...

analisten cod Black Ops 4

Hellblade: Senua's Sacrifice krijgt vr-versie

Hellblade: Senua's Sacrifice krijgt een vr-versie voor Oculus Rift en HTC Vive.

Hellblade: Senua's Sacrifice VR Edition verschijnt op 31 juli. Mensen die de game al op Steam hebben gekocht (of in de toekomst kopen) ontvangen deze vr-versie gratis. Vooralsnog is nog geen versie voor PlayStation VR aangekondigd.

Hellblade was jaren in ontwikkeling bij Ninja Theory, de studio achter games als DmC: Devil May Cry en Heavenly Sword. Op E3 werd aangekondigd dat de studio gekocht is door Microsoft.

No Man's Sky Next-update met grote hoeveelheid veranderingen uitgebracht

De grote Next-update voor No Man's Sky van ontwikkelaar Hello Games is live en brengt veel toevoegingen naar de game. Naast de nieuwe multiplayer-functionaliteiten komen er wekelijkse evenementen, nieuwe missies naar de game en wordt het craft-systeem aangepast.

In de uitgebreide patch notes van de nieuwe update staat beschreven dat No Man's Sky binnenkort gaat beginnen met wekelijkse events. Deze zijn voor iedereen gratis. Een optie om je personage vanaf het third-person perspectief te bekijken en de mogelijk om het personage naar eigen wens aan te passen bekijken is tevens toegevoegd aan de ruimtegame.

Over de multiplayer-functionaliteiten wordt gezegd dat men nu met andere spelers kunnen rondreizen. Zo staat er in de patch notes: "Werk samen met een kleine groep vrienden en verken samen het universum of stuit op willekeurige reizigers. Help vrienden om levend te blijven of stalk anderen om te overleven. Vecht als een piraat of wees een partner in epische ruimtegevechten met vrienden en vijanden."

Lees hier verder...

No man's sky next

Nintendo Switch krijgt controllers in GameCube-stijl met USB

Het accessoirebedrijf Hori kondigt aan GameCube-controllers in Mario-, Zelda- en Pokémon-stijl voor Nintendo Switch te lanceren.

De controllers komen in oktober op de Japanse markt en hebben een prijskaartje van omgerekend 25 euro.

De controllers zijn ontworpen voor de Nintendo Switch, maar kunnen ook worden aangesloten op een pc dankzij de USB-aansluiting. Dit betekent dat de controller direct aan een Switch-dock kan worden aangesloten, in plaats van via een GameCube-adapter. Echter betekent dit ook dat deze controller niet te gebruiken is met een originele GameCube.

De controller weegt ongeveer 230 gram en de kabel is drie meter lang. Daarnaast zijn er ook een aantal configuratie-opties voor de controller. Zo kan de functionaliteit van de triggers worden omgewisseld en is er een autofire-optie die aan kan worden gezet voor de volgende knoppen: A, B, X, Y, R, L, ZL, ZR en de vierpuntsdruktoets. Hierdoor kan men vijf, vijftien of twintig herhalingen per seconden instellen.

De controllers zijn voor de Japanse markt al te pre-orderen. Een westerse release is nog onbekend.

'Microsoft werkt aan twee nieuwe consoles, eentje kan alleen streamen'

Microsoft zou aan twee opvolgers van de Xbox One werken. Waar eentje vergelijkbaar is met die console, zou de andere puur bedoeld zijn om games te streamen via de cloud.

Microsoft-fansite Thurrott meldt dat te hebben gehoord van diverse bronnen. De traditionele opvolger van de Xbox One zou erg krachtig worden, terwijl de streaming box minder krachtig hoeft te zijn. Zeer waarschijnlijk is voor het apparaat wel een abonnement vereist.

Beide apparaten zouden in 2020 uitgebracht moeten worden. Sterker nog; het streaming platform zou gelijktijdig met het traditionele platform verschijnen, zodat gamers zelf kunnen kiezen wat ze gebruiken.

Microsoft heeft niet gereageerd op deze geruchten. Wel gaan al langer geruchten dat het nieuwe project van het bedrijf 'Scarlett' heet en liet Microsoft tijdens E3 weten achter de schermen wel aan een opvolger van de Xbox One te werken.

Xbox One logo

Valve verbant 90.000 Steam-accounts in een week

De afgelopen week heeft Valve meer dan 90.000 Steam-accounts verbannen, vermoedelijk als gevolg van de Steam Summer Sale. Dit is meer dan een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

De accounts zijn neergehaald door Valve's Valce Anti-Cheat-systeem (VAC), dat games als Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2 en Call of Duty in de gaten houdt. VAC is een geautomatiseerd algoritme dat valsspeelsoftware opspoort en bijbehorende accounts permanent verbant.

De grootste piek vond plaats op donderdag 19 juli, toen werden maar liefst 61.425 accounts verbannen. SteamDB geeft zelf aan dat het daadwerkelijke aantal hoger ligt, omdat het platform niet beschikt over alle informatie.

Vorig jaar werden ongeveer 40.000 accounts verbannen na de Steam Summer Sale.

Spec Ops: The Line-ontwikkelaar kondigt The Cycle aan

Yager, de studio achter Spec Ops: The Line, heeft The Cycle aangekondigd.

In The Cycle, dat zich afspeelt op planeet Fortuna III, nemen twintig spelers het tegen elkaar op in multiplayerpotjes die ongeveer twintig minuten duren. Tijdens een potje wordt er niet alleen op elkaar en allerlei buitenaardse wezens gejaagd, maar kunnen er ook quests worden voltooid, waardoor meer geld voor nieuwe gear kan worden verdiend. Overigens zijn spelers niet verplicht om elkaar aan te vallen; men kan ook samenwerken. De keuze is aan spelers zelf.

The Cycle krijgt in augustus een Early Access-versie op Steam. Vooralsnog is geen consoleversie aangekondigd, maar Yager sluit niet uit dat de game uiteindelijk ook naar consoles komt. De ontwikkelaar heeft inmiddels al een officiële website gelanceerd.

Dit artikel delen:

Lees meer

Hoe werkt crossplay in Minecraft? Eigendom van games verdwijnt in de streamingtoekomst
1

Reacties op: Nieuws van de week: No Man's Sky Next-update en analisten maken wilde voorspellingen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Floks

    • 28 juli 2018 15:50
    komt Gamer nog langs op Campzone?????

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.