Nieuws
Death Stranding

Nieuws van de week: Gears Pop! niet naar Nederland en Xbox luistert mee

Ook de PS5 en Cyberpunk 2077 in het nieuws

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben het belangrijkste nieuws bij elkaar gezet voor een makkelijk overzicht in het nieuws van de week.

Gears Pop! komt niet uit in Nederland

Dana Sissons, hoofd communicatie voor Gears of War laat in een tweet weten dat Gears Pop! niet in Nederland beschikbaar is vanwege de wetgeving omtrent lootboxes.

In een eerder gesprek dat Gamer.nl gevoerd heeft met Jork Netten, degene die destijds het onderzoek voor de Kansspelautoriteit leidde, zei zij het volgende, “De wet zegt dat op het moment dat lootboxes verhandelbaar zijn, er sprake is van economische waarde. Dan is het puur gokken. Als je een gokspel aanbiedt, moet je andere regels aanhouden. Zo moet je bijhouden hoeveel spelers je hebt en hoe vaak iemand geld uitgeeft. Op dit moment kan bijvoorbeeld iemand van tien jaar met de creditcard van zijn of haar ouders onbeperkt geld uitgeven. We maken ons dus vooral zorgen over de minderjarigen.”

Het is mogelijk dat Microsoft uit voorzorg de game niet heeft uitgebracht in Nederland of omdat zij zeker wisten dat deze de regeling overtreed. Gears Pop! biedt in-game Gear Packs waarmee items gekocht kunnen worden, wat een vorm van gokken is en mogelijk in overtreding is van de Nederlandse wet met betrekking tot kansspelen.

Lees hier meer.

Gears Pop

Patent voor PlayStation 5-devkit bevestigd door ontwikkelaar

Een patent voor een PlayStation 5-devkit, een systeem waarop ontwikkelaars games voor het toekomstige platform kunnen maken, is bevestigd door een ontwikkelaar bij Codemasters.

Een Europees patent(via LetsGoDigital)van Sony Interactive Entertainment verscheen deze week op het ResetEra-forum met meerdere afbeeldingen. De devkit bevat een aparte V-vorm, wat wellicht het Romeinse cijfer voor vijf symboliseert. Al snel concludeerden gebruikers dat het ging om een devkit voor de PlayStation 5, hoewel dit niet nog niet was bevestigd. Bij het patent staat aangegeven dat Yusuhiro Ootori, een technisch directeur bij Sony, de ontwerper is.

Lees hier meer.

PS5

Microsoft luisterde mee met Xbox-gebruikers

Microsoft luisterde mee met de onbedoelde audio-opnames van Xbox-gebruikers. Dit wordt gemeld in een verslag van Vice Motherboard.

Het spraakopdrachtsysteem van de Xbox One kan geactiveerd worden met het woord ‘Xbox’ waarna de gebruiker bijvoorbeeld ‘help’ toevoegt of zoals bij het Cortana-programma, ‘Hé, Cortana’. Het was al bekend dat de Xbox audio opneemt, maar dit gold niet voor onbewuste opnames.

“De meeste Xbox-gerelateerde zaken die ik mij kan herinneren gedaan te hebben waren overduidelijk onbedoelde activaties waarin spelers Cortana ‘nee’ vertelde omdat ze midden in een game waren en gewoon aan het converseren waren met hun medespelers,” aldus een freelancer die gewerkt heeft voor Microsoft.

Lees hier meer.

Sony brengt exclusieve games ook op andere platforms uit

Sony heeft een flink aantal games die exclusief zijn voor de PlayStation. Toch staat het bedrijf open voor het idee om meer titels in de toekomst op pc en mobiel uit te brengen, om zo een groter publiek te bereiken.

Eerder deze maand is de PlayStation 3-klassieker Journey uitgebracht op iOS en vanaf 1 oktober zal Ready Set Heroes beschikbaar zijn voor de pc via de Epic Game Store. Dit zijn de eerste Sony-games voor andere platforms.

Shawn Layden, baas van Sony Worldwide Studios, heeft in een interview met Bloomberg laten weten dat het bedrijf serieus overweegt om Sony Exclusive-spellen beschikbaar te stellen voor een groter publiek. "Natuurlijk blijft de PlayStation prioriteit één, maar dit hoeft niet te betekenen dat er in de toekomst geen titels, afkomstig uit onze eigen studiocollectie, beschikbaar komen voor een groter publiek", zegt Layden.

Lees hier meer.

Sony

Respawn CEO biedt excuses aan fans na Apex-Reddit incident

Respawn CEO Vince Zampella biedt zijn excuses aan met betrekking tot het Apex-Reddit incident (lees hier meer over het incident) waarbij er een hevige discussie ontstond tussen Respawn-ontwikkelaars en Apex-spelers.

In een tweet gericht naar de Apex Legends-gemeenschap biedt Vince Zampella zijn excuses aan namens het Respawn-team. Zampella zegt dat een aantal van de Respawn-medewerkers de lijn hebben overschreden maar dat hij alsnog achter zijn team staat, dit met betrekking tot reacties van spelers waarbij de levens van de medewerkers en hun familie werd bedreigd. Wel zegt hij dat zij er niet aan mee hadden moeten doen maar dat zij het goede voorbeeld hadden moeten geven.

Lees hier meer.

Sony koopt Marvel's Spider-Man-ontwikkelaar Insomniac Games

Sony PlayStation heeft ontwikkelaar Insomniac Games gekocht.

De studio heeft al jaren een sterke band met Sony. De ontwikkelaar is bekend van games als Marvel's Spider-Man, alsmede de Ratchet & Clank- en Resistance-franchises. Ook ontwikkelde het Sunset Overdrive voor de Xbox One.

Sony kondigde het nieuws aan via Twitter tijdens de Gamescom Opening Night Live-stream. Presentator Geoff Keighley maakte tijdens de show een opmerking over de aankondiging en vertelde dat mensen het nieuws op Twitter konden vinden.

Lees hier meer.

Spiderman

De eerste gameplaybeelden van Need for Speed Heat

Electronic Arts heeft de eerste gameplaybeelden van Need for Speed Heat uitgegeven.

De beelden werden vanavond onthuld tijdens de Gamescom Opening Night Live-show. De racegame speelt zich af in de open wereld Palm City, een stad die veel lijkt op Miami. Deze nieuwe game in de serie draait om de strijd tussen een corrupte groep politieagenten en elite straatracers.

Spelers hebben in Need for Speed Heat de mogelijkheid om hun wagens volledig aan te passen. De game heeft tevens een dag- en nachtsysteem waarbij er verschillende uitdagingen beschikbaar zijn afhankelijk van het dagdeel. Zo kunnen spelers zich overdag wagen aan race-, drift- en off-road-evenementen. S'avonds worden de 'underground' straatraces gehouden terwijl de politie op de straatracers jaagt.

Lees hier meer.

Need for speed

Cyberpunk 2077 en meer games naar Google Stadia

Google kondigde een aantal games aan die op Google Stadia beschikbaar komen. Een van die games is Cyberpunk 2077.

Dat gebeurde tijdens de nieuwe Stadia Connect-uitzending vanavond. Cyberpunk 2077 is de langverwachte nieuwe game van The Witcher-ontwikkelaar CD Projekt Red. Het spel komt op 16 april 2020 uit op PlayStation 4, Xbox One en pc. Een releasedatum voor de Stadia-versie is er nog niet.

Verder werd ook Orcs Must Die 3 onthuld, dat exclusief op Stadia verschijnt. Ook de indiegame Windjammers 2 komt naar Stadia, al is het spel wel uitgesteld naar begin 2020. De puzzelgame Kine werd tevens onthuld en komt op 17 oktober niet alleen op Stadia uit, maar ook op de andere consoles en pc. Ook Superhot komt naar Stadia.

Lees hier meer.

cyberpunk 2077

Nieuwe trailer van Gears 5-campagne getoond

Tijdens Gamescom: Opening Night Live is een trailer van de campagne van Gears 5 getoond.

De nieuwe trailer toont allerlei gedeeltes van de verhalende modus van Gears 5. De trailer is hieronder te zien.

Lees hier meer.

Geoff Keighley heeft een rol in Death Stranding

Tijdens Gamescom Opening Night Live werd nieuwe gameplay getoond van Hideo Kojima's Death Stranding. Hierin was onder andere te zien dat presentator Geoff Keighley een rol heeft in de game.

In de gameplaybeelden is te zien hoe een soort AI-versie van Keighley opgeroepen kan worden door hoofdpersonage Sam, gespeeld door Norman Reedus.

Keighley is de organisator van The Game Awards en Gamescom Opening Night Live en heeft Kojima's aankomende game de afgelopen jaren veel aandacht gegeven. Een paar jaar geleden werd hij voor de game ingescand, maar hem werd toen niet verteld waar het precies voor bedoeld was.

Lees hier meer.

Death Stranding

Dit artikel delen:

Lees meer

Hollow Knight: Silksong is allesbehalve een makkelijk vervolg De bromance tussen Kojima en Keighley is ergerlijk
0

Reacties op: Nieuws van de week: Gears Pop! niet naar Nederland en Xbox luistert mee

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.