Nieuws
Tomb Raider

Nieuws van de week: Fortnite op mobiel en Shadow of the Tomb Raider

En Nintendo Labo Garage

Geschreven door Arran Winmai op
Heb je doordeweeks geen tijd gehad om gamenieuws te volgen omdat je moet werken, maar wil je de highlights even doornemen in het weekend? Vrees niet, daarvoor is nieuws van de week.

Komst van Geralt uit The Witcher naar SoulCalibur 6 bevestigd

Bandai Namco heeft aangekondigd dat Geralt of Rivia uit The Witcher-games een gastpersonage wordt in SoulCalibur 6.

Eerder deze maand waren al geruchten over de mogelijke toevoeging van Geralt aan SoulCalibur 6. Spelers die de krijger kiezen in SoulCalibur 6 kunnen gebruikmaken van zijn kenmerkende krachten en zwaardvechtkunsten. Doug Cockle, acteur van Geralt, keert terug om het personage in de vechtgame van een stem te voorzien. Tevens wordt Kaer Morhen als level toegevoegd. In de rpg-franchise is dit het thuisfront van de School of the Wolf.

De SouCalibur-serie heeft vaker gastpersonages geïntroduceerd van verschillende franchises. Zo waren Link uit The Legend of Zelda, Yoda en Darth Vader uit Star Wars en Heihachi uit Tekken eerder al speelbaar in de vechtserie.

SoulCalibur 6 wordt dit jaar uitgebracht voor PS4, Xbox One en pc via Steam. Een specifieke releasedatum is nog niet bekendgemaakt.

Fortnite op Xbox One wordt ook cross-play, maar niet met PS4

Epic Games maakt bekend dat Fortnite op Xbox One ook cross-play zal krijgen met de pc- en mobiele versie.

Op hun blog vertelt Epic Games dat Fortnite ook cross-play krijgt met Xbox One. In de originele aankondiging van de mobiele versie werd al bekendgemaakt dat er cross-play zou zijn tussen Android en iOS, pc, Mac en PlayStation 4, maar nu is ook bevestigd dat Xbox One van de partij is. Cross-play werkt niet tussen een PS4 en een Xbox One, ondanks de inspanningen van Phil Spencer.

De mobiele versie van Fortnite wordt hetzelfde spel als op andere platforms, met dezelfde updates. De progressie van spelers wordt over alle platforms geregistreerd. Epic Games wil op deze manier "meer mensen bereiken en het gemakkelijker maken voor vrienden om samen te spelen".

Vanaf vandaag kunnen fans zich inschrijven voor het uitnodigingsevenement op iOS. Ook worden bepaalde spelers uitgenodigd via e-mail. Bij een uitnodiging worden meerdere codes geleverd die aan vrienden gegeven kunnen worden om samen te spelen. Voor deelname is een internetverbinding nodig en op zijn minst een iPhone 6S/SE, iPad Mini 4, iPad Pro, iPad Air 2 of een iPad 2017.

Meer weten over cross-play in Fortnite? Lees dan onze guide over spelen tussen PS4 en pc.

Fortnite uitnodigingsevenement

Dice maakt easter egg van Battlefield 1-fan werkelijkheid

Een Battlefield 1-easter egg speelt in op een grap gemaakt door een fan op Twitter.

In januari maakte Flakfire een grap op Twitter waarmee hij verwees naar de lange reload-animatie van het MG 08/18 machinegeweer. Hij moest bij het draaien van de hendel denken aan een 'Jack in the box' en plaatste een korte clip waarin hij doet alsof zijn wapen het 'Pop goes the weasel'-deuntje maakt.

Ontwikkelaar Dice nam dit nog een stapje verder en voegde een easter egg toe aan het spel. Als er nog dertien kogels in het magazijn van de MG zitten als een speler zijn wapen opnieuw gaat laden, wordt het deuntje afgespeeld.

Nadat DannyOnPC dit ontdekte en op Reddit plaatste, bevestigde Ryan Duffin, een werknemer bij EA Dice Los Angeles, op Twitter dat het echt is.

De MG 08/18 is een wapen in Battlefield 1 dat afgelopen februari werd geïntroduceerd in de Apocalypse-uitbreiding in februari. Spelers kunnen het vrijspelen door vijftig kills te maken met de support-klasse. Als er nog kogels in het magazijn zitten duurt herladen erg lang, dus het wordt aangemoedigd om elke kogel af te schieten voordat het geweer wordt herladen. Echter krijgen spelers dan geen muziekje.

Lanceringstrailer voor Assassin's Creed Origins-dlc toont Anubis

In de Assassin's Creed Origins: The Curse of the Pharaohs-lanceringstrailer zien we onder andere mummies en Anubis.

Morgen verschijnt de nieuwe uitbreiding van Assasin's Creed Origins. In de dlc, The Curse of the Pharaohs genaamd, gaan spelers met Bayek op zoek naar schatten die uit de tombes van overleden farao's zijn gestolen. Het gevolg van deze diefstallen is dat de begraven koningen weer tot leven komen, waardoor Bayek met ondode soldaten in gevecht moet gaan. De uitbreiding voegt bovendien nieuwe locaties toe zoals Thebes en de Luxor-tempels.

In de trailer zien we hoe Anubis Nefertiti tot leven roept. Ook is er een schorpioen die groter is dan een man en zijn paard bij elkaar te zien.

The Curse of the Pharaohs valt onder de season pass of kan los gekocht worden voor 19,99 Euro.

Update: Microsoft bevestigt E3-presentatie en nieuwe locatie

Update: Microsoft heeft nu de datum en tijd voor de E3-persconferentie bevestigd.

Tevens geeft Major Nelson aan dat de presentatie dit jaar in het Microsoft Theater wordt gehouden, vlakbij de Los Angeles Convention Center. Tijdens de E3 worden hier ook alle hands-on activiteiten en demonstraties voor E3-bezoekers en fans georganiseerd. Op de beursvloer zelf heeft Microsoft een stand die volledig gericht is op Mixer, de streamingdienst van het bedrijf. Major Nelson zegt dat, in tegenstelling tot EA, Microsoft nog wel samenwerkt met de ESA, de organisatie die E3 organiseert.

Origineel bericht: Warren meldt in zijn tweet dat Microsoft hun presentatie heeft gepland voor 10 juni om 13:00 uur (22:00 uur Nederlandse tijd), een uur eerder dan vorig jaar. Net als in 2017 valt dit op een zondag. Eerdere jaren vond de presentatie plaats op maandag.

De aanpak wordt volgens Warren anders dan voorheen: "Microsoft doet iets anders voor E3 dit jaar. Ik denk dat dit "afwijkende" element binnenkort duidelijker gaat worden." Wat deze alternatieve aanpak precies gaat betekenen voor de aankondigingen van de Xbox-fabrikant is nog onbekend.

Over drie maanden gaat de Electronic Entertainment Expo weer van start en bedrijven zijn ongetwijfeld volop bezig met de voorbereidingen, zo kondigde Bethesda laatst al hun presentatie aan.

Een mogelijke aankondiging tijdens de E3-presentatie is een nieuwe Fable-game. In januari verschenen geruchten dat Microsoft samen met de studio achter Forza Horizon, PlayGround Games, aan Fable 4 zou werken.

Microsoft

Rappers Drake en Travis Scott verbreken Twitch-record met Fortnite-stream

De Canadese en Amerikaanse rappers Drake en Travis Scott hebben vandaag verschillende Twitch-records verbroken met Fortnite: Battle Royale.

Samen met Ninja, de grootste Twitch-streamer van het moment, streamde zij Fortnite: Battle Royale. Het kijkersaantal liep tijdens de stream op tot meer dan 600.000 kijkers. Met dit kijkersaantal verbroken zij het record van Twitch-streamer Dr. DisRespect die in februari bijna 400.000 kijkers had.

Tijdens de stream van Ninja, ook bekend als Tyler Blevins, en Drake, bekend van zijn nummers Hotline Bling en God’s Plan, voegde de Amerikaanse rapper Travis Scott, bekend van goosebumps, en American football-speler JuJu Smith-Schuster zich toe aan het team. De beroemdheden maakten tijdens de stream gebruik van cross-play tussen PlayStation 4 en pc. In onze guide kan je precies lezen hoe dit in zijn werking gaat.

Ninja is op het moment de grootste Fortnite-speler en wordt gezien als de beste speler aller tijden. Afgelopen week werd de 26-jarige e-sporter van Luminosity Gaming de eerste streamer met meer dan 3 miljoen volgers. Op zijn YouTube-kanaal heeft de Battle Royale-speler meer dan 4.5 miljoen abonnees.

Fortnite: Battle Royale 3.3.0-update komt met Blitz-modus

Epic Games heeft de 3.3.0-update uitgebracht voor Fortnite: Battle Royale. De gloednieuwe update voegt onder andere een op afstand bestuurbaar explosief naar de game-modus.

Afgelopen dinsdag kwam Epic al met een teaser in het updates-menu, dat bij het opstarten van de modus te zien is, dat het met een nieuw explosief ging komen. Met de nieuwe update is de zogeheten Remote Explosive toegevoegd aan Fortnite: Battle Royale.

De Remote Explosive heeft een Rare-zeldzaamheid en kan bemachtigd worden via Supply Drops, Chests, normale loot en de gloednieuwe Supply Llamas. In de onderstaande trailer is te zien hoe het nieuwe explosief precies werkt.

Supply Llamas

Deze 3.3.0-update brengt ook de nieuwe mogelijkheid voor loot naar Battle Royale; Supply Llamas. Deze lama’s lopen rond over de map en spelers kunnen ze net als bij chests en supply drops activeren en iets ontvangen wat kan "helpen in een noodgeval".

Wat voor items spelers uit de Supply Llamas kunnen krijgen is nog niet bekend. Epic laat over de nieuwe soort chest weten dat spelers ze kunnen tegen komen op de “meest onverwachte plaatsen”.

Blitz-modus

De nieuwe update voegt ook een nieuwe tijdelijke modus toe aan Fortnite: Battle Royale genaamd Blitz. Deze modus dook vorige maand al op in het overzicht met challenges, maar was niet speelbaar. Nu heeft Epic meer informatie vrijgegeven over de modus.

Vanaf maandag 19 maart is de tijdelijke modus Blitz beschikbaar in Fortnite: Battle Royale. In deze modus zullen de tijden van de stormen korter duren, waardoor potjes nog intenser en snellers moeten worden. Potjes duren maximaal 15 minuten en starten al tijdens de eerste storm.

Tijdens Blitz zijn de spawn-kansen van chests, van 50-70% naar 80-90%, ammo boxes, van 65-80% naar 85-95%, normale loot en de Launch Pad verhoogd. Verder is de tijd tussen het spawnen van supply drops verlaagd van 190 seconden naar 80 seconden en de dalingstijd van 1 minuut naar 30 seconden.

Granaten en mobiel

Met de update worden rookgranaten uit het spel gehaald. Deze werden niet zoveel gebruikt als Epic Games had gehoopt. De Smoke Grenades worden, net zoals dat bij de SMG het geval was, verplaatst naar de zogeheten 'vault'. Het ontwikkelingsteam blijft aan de granaten werken, dus het is mogelijk dat ze weer terugkeren.

Afgelopen vrijdag maakte Epic bekend dat de Battle Royale-modus van Fortnite naar mobiele apparaten komt. De mobiele versie van Fortnite wordt hetzelfde spel als op andere platforms, met dezelfde updates. De progressie van spelers wordt over alle platforms geregistreerd. Bekijk alle informatie in ons overzichtsartikel over Fortnite: Battle Royale op mobiel.

Het lijkt erop dat Epic Games met de update heeft gewacht totdat de Canadese en Amerikaanse rappers Drake en Travis Scott, American football-speler JuJu Smith-Schuster en de grootste Fortnite-speler Ninja klaar waren met de meest bekeken Twitch-stream ooit.

Het viertal had op een gegeven moment een recordaantal van meer dan 635.000 kijkers en hebben hiermee het record verbroken van de meeste kijkers op een persoonlijke Twtich-stream.

Speel je Fortnite: Battle Royale op pc of PlayStation 4, en wil graag met je vrienden die een ander platform hebben gamen? Check dan onze guide waarin haarfijn staat uitgelegd wat hiervoor gedaan moet worden en blijf via onze Fortnite-pagina op de hoogte van het laatste nieuws.

Update: Shadow of the Tomb Raider officieel aangekondigd met teaser

Update: Square Enix heeft de eerder uitgelekte teaser voor Shadow of the Tomb Raider officieel uitgebracht.

Meer informatie over de aankomende Tomb Raider-game verschijnt op 27 april. Fans maken op die datum kans om de game te spelen en de ontwikkelaars te ontmoeten tijdens een van de drie onthulingsevenementen.

De ontwikkelaar heeft bevestigd dat Shadow of the Tomb Raider gelijktijdig op de drie platforms verschijnt. Het vorige deel, Rise of the Tomb Raider, verscheen oorspronkelijk exclusief voor Xbox One, gevolgd door een release op pc en PS4 op een later moment.

Origineel bericht: Een teaser trailer voor Shadow of the Tomb Raider is uitgelekt via YouTube.

Gisteren lekte de naam, releasedatum en een aantal details uit in de aankondiging van Shadow of the Tomb Raider en vandaag is een teaser trailer voor de game uitgelekt. De bron van de video is nog onbekend, maar mogelijk is de teaser voor een vertoning van de Tomb Raider-film in de bioscoop vertoond.

De video is van lage kwaliteit, maar bevestigt de releasedatum van 14 september voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Verder zien we Lara in een jungle en voor een Zuid-Amerikaanse piramide. Op Reddit wordt gespeculeerd dat Mexico een van de locaties wordt.

Om 14:00 Nederlandse tijd op donderdag wordt Shadow of the Tomb Raider onthuld via de officiële website. Dit bericht wordt bijgewerkt zodra de trailer door Square Enix in goede kwaliteit is uitgebracht en eventuele nieuwe informatie bekend is gemaakt.

Nieuwe Nintendo Labo-video demonstreert Garage-modus

Een nieuwe video demonstreert de Garage-modus voor Nintendo Labo, de nieuwe productlijn van Nintendo waarmee spelers zelf creaties van karton maken.

In de video wordt meer informatie over de Garage-modus gedeeld, ook wel de Toy-Con-werkplaats genoemd. Gebruikers maken gebruik van verschillende input- en output-opties die 'knopen' worden genoemd.

Voorbeelden van input-opties zijn het indrukken van knoppen of bewegingen maken met de Joy-Con. Tevens kunnen geluidseffecten en trillingen worden ingesteld om de spelervaring te verrijken. Met 'tussenknopen' kunnen eisen worden gesteld zoals vertragers of tellers. Zo kan een voorwaarde zijn dat de speler meerdere keren met de Joy-Con moet schudden om het doel te halen.

Nintendo Labo is vanaf 27 april beschikbaar voor Nintendo Switch. Er zijn vooralsnog twee pakketten aangekondigd: het mixpakket en het robotpakket. Beide pakketten gaan 80 euro kosten. Met het eerste pakket kan onder andere een vishengel, op afstand bestuurbare wagen en een piano worden gemaakt. Met het tweede pakket kan een robotpak worden gemaakt. Meer informatie is te vinden in ons overzichtsartikel Alles wat je moet weten over Nintendo Labo.

Fortnite-bèta is meest populaire gratis game in App Store

Sinds vandaag is er een bèta van de iOS-versie van Fortnite beschikbaar op iPhone. De game staat nu al op nummer één in de lijst van gratis apps.

De bèta is vandaag online gegaan en is alleen voor mensen die worden uitgenodigd. Dat heeft Fortnite er niet van weerhouden om meteen naar nummer één op de lijst te klimmen.

Er wordt ook aan een Android-versie van de populaire battle royale-game gewerkt, maar die verschijnt later. Ook is niet bekend of daar een bèta van beschikbaar komt.

Apple Store

Dit artikel delen:

Lees meer

Reload: Ni No Kuni: Wrath of the White Witch Life is Strange: Before the Storm - Farewell
0

Reacties op: Nieuws van de week: Fortnite op mobiel en Shadow of the Tomb Raider

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.