Nieuws
Smash Bros

Nieuws van de Week: Veel nieuwe games aangekondigd

Call of Duty: Black Ops 4, The Division 2, Fortnite: Battle Royale, Super Smash Bros. en nog veel meer.

Geschreven door Bob van der Laan op
In het Nieuws van de Week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. Wat is er deze week allemaal gebeurd in gameland?

Grote 5.50-update voor PlayStation 4 nu beschikbaar

PlayStation 4-firmware 5.50, die begin februari in de bèta ging, is nu officieel beschikbaar. Spelers moeten verplicht de update downloaden die een grootte van 460 MB en brengt onder andere supersampling naar de console van Sony.

5.50 brengt onder andere de langverwachte supersampling-optie. Dit zorgt ervoor dat spelers met een PlayStation 4 Pro de beeldkwaliteit voor sommige games kunnen verhogen als ze een tv hebben met 2K-resolutie of lager. Voor normale PS4-systemen voegt deze functie echter niets toe.

Naast de supersampling-functie is het nu ook mogelijk om in te stellen hoeveel uur per dag een profiel mag spelen. Zo hebben ouders meer controle over hoeveel hun kinderen gamen zonder toezicht te hoeven houden. Ook worden de spellen die spelers gratis via PS Plus hebben gekregen nu in een tab gescheiden van de rest van de games in de bibliotheek en is het nu ook mogelijk notificaties te verwijderen. Gebruikers kunnen hun username nog niet aanpassen.

Naast deze dingen zijn er nog wat kleine aanpassingen die allemaal gelezen kunnen worden in het artikel.

Nieuwe Fortnite: Battle Royale-modus dankzij update 3.2.0

Afgelopen woensdag kondigde Epic Games een nieuwe Teams of 20-LTS-gamemodus aan waarin vijf teams van twintig het tegen elkaar opnemen. Bovendien bedragen potjes maximaal vijfentwintig minuten. Naast deze veranderingen is het spel verder hetzelfde.

Volgens Epic bestaan teams uit vijf squads van vier. Alle teamgenoten worden met groene stippen aangegeven op de kaart en daar staat ook weergegeven hoeveel teamgenoten nog in leven zijn. Bovendien is de kans dat een chest of ammobox spawnt met 10% verhoogd en zijn er in plaats van negen maar zes storms.

Naast de nieuwe modus zijn er ook wat skins en een aantal aanpassingen. Het elimineren van een tegenstander met fall damage levert tegenwoordig bijvoorbeeld credits op. Dit kan onder andere door het bouwsel waar zij op lopen in te laten storten of door ze de lucht in te laten vliegen met de nieuwe impulse grenade die met update 2.5.0 werden geïntroduceerd. Eerder werd dit niet geregistreerd als een kill, waardoor het niets opleverde.

Ook is de Hunting Rifle van de vorige patch accurater geworden. Tenslotte wordt onderstaande Burnout-skin toegevoegd. Het is een soort motorrijder-outfit in zwart en rood. Ook vond men op Reddit een starterpakket die spelers een skin en wat V-bucks geeft. Het pakket is nog niet beschikbaar, maar het zal 4 euro gaan kosten.

Ubisoft kondigt The Division 2 aan

Een aankondiging van The Division 2 is van tevoren uitgelekt via een Duitse website. Inmiddels is de informatie ook gedeeld op de officiële website van Ubisoft.

In het persbericht geeft Ubisoft aan de eerste The Division voorlopig te blijven updaten, maar dat het team bij Massive Entertainment werkt aan een vervolg.

Behalve dat The Division 2 weer gebruik gaat maken van de Snowdrop Engine zijn er weinig details bekendgemaakt. De ontwikkeling van dit vervolg begon een maand nadat de eerste game af was. Naast Massive Entertainment helpen ook Ubisoft Annecy, Redstorm, Reflections, Ubisoft Bucharest en Ubisoft Shanghai.

Er zijn naast een logo geen beelden uitgebracht van de game. Meer informatie over The Division 2 kunnen we verwachten tijdens de E3 in juni. Tot die tijd komt er geen trailer of nieuws.

Bouw je eigen Far Cry 5-levels met Far Cry Arcade

Ubisoft heeft Far Cry Arcade aangekondigd voor Far Cry 5. Hiermee kunnen spelers levels bouwen met objecten die ook te vinden zijn in games als Assassin’s Creed Black Flag, Watch Dogs 2 en Far Cry: Primal.

Deze uitbreiding van de map editor in voorgaande Far Cry games maakt nu gebruik van nieuwe technologie. Interessant is dat voorwerpen en personages uit andere Ubisoft-games kunnen worden ingezet. Far Cry Arcade is de opvolger van de map editor in Far Cry 4 en is gratis voor iedereen die de game koopt.

Met Far Cry Arcade kan iedereen eigen missie's maken waarin spelers worden geconfronteerd met knotsgekke situaties. Zo is het niet ongewoon om een varken te zien rond rennen met een verjaardagsmuts op.

Het spel hoeft niet specifiek te worden afgesloten om in deze map editor te komen. Er zijn specifieke arcadekasten in de open wereld van Far Cry 5 te vinden zodat de speler snel gemakkelijk de map editor en de normale game kan wisselen.

GTA 6 speelt zich volgens geruchten af in Miami en Zuid-Amerika

Op YouTube vertelt The Know dat een anonieme bron heeft laten weten dat GTA 6 zich af zal spelen in Miami en Zuid-Amerika. Volgens The Know heeft de bron ze genoeg informatie geleverd om ze te laten denken dat de informatie echt is, maar dit bewijs wordt niet gedeeld.

Wel krijgen we te horen dat het project de codenaam ' Project Americas' krijgt. Dit is waarschijnlijk omdat het volgens de geruchten mogelijk is met een vliegtuig te reizen tussen Noord- en Zuid-Amerika. Mogelijk zal de game gaan over de drugskartels van dit gebied . Of de gebieden in Zuid-Amerika vrij verkend kunnen worden, of dat het slechts beschikbaar is voor lineaire missies, is nog onbekend.

Ook zijn er geruchten dat de protagonist van GTA 6 een vrouw gaat zijn. Echter wordt gemeld dit nog niet vast staat en nog kan veranderen. Ook is het mogelijk dat zij niet het enige speelbare personage is in de game.

Ontwikkeling van Project Americas is volgens de bron nog in een vroeg stadium en verschijnt vermoedelijk pas rond 2021 of 2022.

Crash Bandicoot: N.Sane Trilogy komt naar Switch, Xbox One en pc

Crash Bandicoot: N.Sane Trilogy komt naar de Switch, pc en Xbox One. Zo is aangekondigd tijdens de Nintendo Direct vanavond.

De game verscheen vorig jaar op PlayStation 4. Er gingen al langer geruchten dat de game ook naar de Switch zou komen en dat is nu dus bevestigd. Het spel komt op 10 juli uit op Switch. Daarnaast is na de Direct bekendgemaakt dat de game ook naar pc en Xbox One komt.

Het betreft een drietal remakes gebaseerd op de Crash Bandicoot-trilogie die oorspronkelijk op de PlayStation 1 verscheen. De platformgames combineren 2D- en 3D-gameplay.

Wil je nou weten welke games er nog meer zijn aangekondigd tijdens Nintendo Direct? Bekijk dan hier ons overzicht.

Crash Bandicoot

Na een aantal geruchten en vermeende lekken bevestigt Activision dat Call of Duty: Black Ops 4 dit jaar verschijnt. De game lanceert op 12 oktober voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Op dit moment is er nog weinig informatie bekend over de game, maar op 17 mei organiseert Activision een community-evenement waar de game volledig wordt onthuld.

Wel is er een eerste teaser-trailer uitgebracht die snelle beelden toont van de eerste drie Black Ops-games, waarvan de laatste verscheen in 2015 en een futuristische setting kende.

Er is wat ophef rondom de schrijfwijze van het Romeinse cijfer IV, dat door de ontwikkelaar wordt geschreven als 'IIII'. Oudere klokken hanteren deze stijl echter ook, omdat het door de Oude Romeinen als heiligschennis werd gezien om de naam van de god 'Jupiter' te gebruiken. Dit wordt in de Romeinse taal geschreven als 'IVPPITER.'

Eerdere geruchten noemden ook een Nintendo Switch-versie van Black Ops 4, maar daar is niets over bekend. Wellicht dat Nintendo vanavond de game alsnog aankondigt tijdens de Direct.

Battle Royale-modus van Fortnite komt naar mobiel

De Battle Royale-modus van Fortnite krijgt een versie op mobiele apparaten, zo heeft Epic aangekondigd.

De populaire modus van de game die op consoles en pc te spelen is komt dus ook naar smartphones en tablets. Epic heeft nog weinig details gegeven, behalve dat het dezelfde modus als op andere systemen moet voorstellen, met honderd mensen die vechten tot er maar één over is.

Vanaf aanstaande maandag kunnen mensen met iOS zich aanmelden voor het Invite Event. Mensen die uitgekozen worden ontvangen kort daarna een e-mail met een link om de game te downloaden. Wel is iOS 11 nodig. Android-gebruikers moeten langer wachten: minstens een paar maanden.

Epic laat ook weten dat spelers kunnen samenwerken met gamers in het spel op pc, Mac en PlayStation 4. Hoe dit precies werkt is nog niet duidelijk. Epic geeft maandag meer informatie.

Super Smash Bros. komt dit jaar naar Switch

Aan het einde van de Nintendo Direct werd een nieuwe Super Smash Bros.-game voor de Switch aangekondigd.

De vechtgame moet ergens dit jaar verschijnen. Meer details, waaronder de releasedatum en de precieze inhoud van het spel, zijn niet bekendgemaakt. Wel was duidelijk dat de Inklings uit Splatoon in de game zitten.

Gamemaker Masahiro Sakurai heeft via Twitter bevestigd dat hij werkt aan Smash Bros. voor Nintendo Switch. AllSourceGaming vertaalde zijn Japanse tweet: "Op dit moment zijn we bij het stadium waar we de game hebben onthuld, maar ik heb dag na dag stilletjes aan deze game gewerkt. Wacht alsjeblieft tot we meer informatie kunnen vrijgeven, of tot releasedag!". Sakurai was regisseur van alle voorgaande games uit de serie en werkte verder aan veel Kirby-titels, Kid Icarus: Uprising en de geprezen 3DS-puzzelaar Meteos.

Hoewel een releasedatum nog niet is aangekondigd, is het mogelijk dat Nintendo de multiplayergame wil gebruiken om zijn betaalde online dienst aan te prijzen. Die dienst moet in september verschijnen.

Nieuwe WarioWare voor 3DS en Luigi's Mansion-remake aangekondigd

Nintendo heeft tijdens zijn Direct-uitzending vanavond WarioWare Gold voor de 3DS aangekondigd.

Het spel bevat driehonderd klassieke en nieuwe microgames. Spelers kunnen knoppen, het touchscreen, de bewegingsgevoeligheid van de 3DS en de microfoon gebruiken om games te spelen. Het spel komt op 27 juli uit.

Nintendo heeft daarnaast ook andere 3DS-games aangekondigd. Zo komt er een nieuwe versie van Mario & Luigi: Bowser's Inside Story uit op 19 juni. Hierin zit ook een nieuwe verhaallijn rondom Bowser Jr. Ook komt er een remake van GameCube-game Luigi's Mansion met een nieuwe boss rush-modus ergens in 2018 naar 3DS.

Wil je nou weten welke games er nog meer zijn aangekondigd tijdens Nintendo Direct? Bekijk dan hier ons overzicht.

WarioWare

Dit artikel delen:

Lees meer

Oculus en ESL praten over de toekomst van vr Battalion 1944 (Early Access hands-on)
0

Reacties op: Nieuws van de Week: Veel nieuwe games aangekondigd

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.