Nieuws
Call of Duty Black Ops 4 Blackout 4

Nieuws van de week: Black Ops 4 en Xbox Adaptive Controller

Ook maakt hacker eigen Virtual Console

Geschreven door Pablo Bool op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben het belangrijkste nieuws bij elkaar gezet voor een makkelijk overzicht.

Arcadegame gebaseerd op Halo aangekondigd

Microsoft heeft de on-rails arcadeshooter Halo: Fireteam Raven aangekondigd.

De game brengt het Halo-universum naar arcades. Vier spelers kunnen met turrets alles op het scherm aan gort knallen. Het spel vertelt het verhaal van een groet ODST-soldaten tijdens de gebeurtenissen van Combat Evolved. De game wordt gespeeld op een gigantisch 130-inch scherm, dat in 4K weergegeven wordt.

De arcadekast komt eerst naar de Amerikaanse en Canadese keten Dave & Busters, maar het spel moet uiteindelijk ook naar andere ketens en landen komen. Fireteam Raven wordt ontwikkeld door Raw Thrills in samenwerking met Play Mechanix en 343 Industries.

Lees hier meer over Halo: Fireteam Raven en bekijk hieronder de eerste beelden.

Halo: Fireteam Raven

Call of Duty: Black Ops 4 aangekondigd, bevat solomissies

Call of Duty: Black Ops 4 bevat een tactischere multiplayer, solomissies en een uitgebreidere Zombies-modus.

Call of Duty: Black Ops 4 speelt zich af tussen het tweede en derde deel en focust op meer strategische gameplay in teams van vijf. Bekende Specialists uit Black Ops 3 keren terug en bevatten ieder speciale vaardigheden, zoals het opzetten van barricades. De ontwikkelaar benadrukt dat de game geen wallruns op jetpacks bevat, maar wel slidings en kunnen spelers te allen tijde schieten.

Ditmaal bevat elk wapen unieke attachments en keert het Pick 10-systeem terug. Ook hebben alle spelers nu duidelijke, grotere gezondheidsbalken en werkt het aanvullen hiervan niet meer automatisch, maar met een speciale knop.

Hoewel Treyarch het niet concreet heeft benoemd, lijkt het erop dat een klassieke singleplayer-modus ontbreekt. In plaats daarvan bevat de game losse solomissies die de achtergrond van elke Specialist uitlicht.

Tot slot is de iconische Zombies-modus weer terug. IX speelt zich af in een grote arena waarin spelers zich met zwaarden, speren en bijlen moeten verdedigen tegen hordes zombies. Ook krijgt de game een traditionelere map, genaamd Voyage of Despair, en keert een oudere map terug in Blood of the Dead.

Bekijk hieronder de eerste beelden van de game. Call of Duty: Black Ops 4 verschijnt op 12 oktober voor PlayStation 4 , Xbox One en pc. De pc-versie wordt exclusief speelbaar op Battle.net.

Battlefield V wordt volgende week onthuld via livestream

EA en Dice hebben Battlefield V aangekondigd. De game wordt volgende week onthuld op een livestream.

De Battlefield V-onthulling is op 23 mei om 23:00 uur Nederlandse tijd. De onthulling is te zien via YouTube en Twitch, onder andere via onderstaande livestream. Trevor Noah, de presentator van The Daily Show, presenteert de onthulling.

Het is niet bekend of de 'V' in de titel voor vijf staat, of mogelijk als afkorting voor een ander woord. Sowieso ontbreken nog alle details over de aankomende shooter. Meer informatie volgt op 23 mei.

Battle royale-modus bevestigd voor Black Ops 4

Call of Duty: Black Ops 4 krijgt een speciale battle royale-modus genaamd Blackout.

Blackout betreft zoals verwacht de grootste map ooit en bevat 'de beste' elementen uit de drie voorgaande Black Ops-games. Omgevingen uit bekende maps, populaire wapens en favoriete killstreaks worden onderdeel van de modus.

Deze zomer maken Activision en Treyarch meer bekend over Blackout. Call of Duty: Black Ops 4 verschijnt op 12 oktober voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Shenmue 3 uitgesteld naar 2019

Uitgever Deep Silver kondigt aan dat Shenmue 3 wordt uitgesteld naar 2019. Eerst stond de game voor PS4 en pc in de planning voor uiterlijk december 2018.

Op de website van Deep Silver staat dat de extra tijd wordt gestoken in de kwaliteit van de game. Op deze manier kan het "naar een nog hoger standaard worden getild die de game verdient", aldus Deep Silver. Door het uitstellen van Shenmue 3 wordt de game ook op het best mogelijke tijdstip uitgegeven volgens de uitgever.

Producent van Shemue 3, Yu Suzuki, zegt: "Tegenover al onze fans en backers, het spijt ons erg voor de vertraging. Na veel discussie met onze partner, Deep Silver, zijn we tot de beslissing gekomen dat de release nog even op te rekken ons toestaat Shenmue 3 nog beter op te leveren. We willen jullie bedanken voor de voortdurende steun."

Eerder werd ook bekend dat Suzuki graag Shenmue 4 wil maken. Zo zei hij dat het niet mogelijk is om te eindigen met een derde episode.

Shenmue 3

Sony stopt productie van fysieke PlayStation Vita-games

Sony gaat stoppen met de fysieke productie van PS Vita-games. Wel gaat het bedrijf door met het uitbrengen van digitale versies van games.

Sony vertelt in een mail naar Kotaku: "Sony's Amerikaanse en Europese filialen plannen om alle Vita GameCard-productie te stoppen voor het einde van het fiscale jaar van 2018." Het fiscale jaar van Sony loopt tot en met 31 maart 2019. Digitale versies van games blijven wel gewoon beschikbaar voor de Vita.

Verder staat in het bericht dat Sony dat alle aanvragen voor fysieke games ingediend moeten worden voor 28 juni 2018. Daarnaast moeten ook alle verkoopverzoeken voor 15 februari 2019 binnen zijn. Deze deadlines hebben te maken met de productiefactoren van Sony.

Kotaku vermeldt niets over de beschikbaarheid van fysieke versiesin Japan.

De Vita werd gelanceerd op 17 december 2011 in Japan. Twee maanden later werd de handheld op 22 februari 2012 in Europa en Noord-Amerika uitgebracht. Sony had besloten alleen de eigen geheugenkaarten te ondersteunen, waardoor het een duur apparaat werd en veel grote studio's minder geïnteresseerd waren om games voor de handheld te ontwikkelen. In Japan zijn veel jrpg's uitgekomen voor het systeem.

PlayStation Vita

Hacker brengt eigen Virtual Console naar de Nintendo Switch

Een hacker onder de naam Sam Breadman is erin geslaagd om SNES Classic Mini-software naar de Nintendo Switch te krijgen.

Laatst brachten wij het nieuws dat de Nintendo Switch geen Virtual Console krijgt, zoals dat bij de Wii, Wii U en 3DS wel het geval was. Zo werd tevens bekend dat Nintendo wel een online dienst gaat aanbieden, waarmee men onder andere de NES-games Super Mario Bros., The Legend of Zelda en Balloon Fight kan spelen.

Sam Breadman heeft het heft in eigen handen genomen en is erin geslaagd om de SNES Classic Mini-software zelf soepel te laten draaien, maar vooralsnog werken de games zelf niet. In een interview met Kotaku zegt Breadman dat hij verwacht de software, inclusief alle spelen, af te hebben voor eind juni.

Breadman weidt verder uit over zijn software en zegt: "Ik wilde gewoon een authentieke SNES Classic of NES Classic-ervaring zodat ik mijn Switch tevoorschijn kan trekken, mijn Joy-Con aan een vriend kan geven en we een paar potjes kunnen spelen. Nintendo is Oost-Indisch doof tegenover de situatie. Als ze geen gepaste oplossing verzinnen, dan doe ik dat wel. Of zelfs iemand anders. Dat is waarom ik er zo van hou om iets zelf te maken. Iets doen wat Nintendo niet doet. Ik zal hun bedrijfsmatige besluiten nooit begrijpen."

De hack maakt niet gebruik van een jailbreak voor de Switch. De hack past namelijk de PegaSwitch-exploitatie toe, waardoor men alleen maar een SD-kaart in de Switch hoeft te stoppen.

Breadman gaf in de interview ook wat kritiek op het online aanbieden van NES-games door Nintendo. Volgens hem willen mensen niet vastzitten aan een online-abonnement om alleen hun favoriete klassieke games te spelen op dit geweldige apparaat. "Er is nog veel onzekerheid over de dienst en ik wil nu iets waarover ik controle kan hebben," aldus Breadman.

Het einddoel van het project is dat mensen ook hun eigen spellen en boxart kunnen toevoegen.

Vooralsnog is nog niet bekend of Nintendo stappen gaat ondernemen om een halt toe te roepen aan dit project.

Bethesda toont eerste gameplaybeelden van Rage 2

Bethesda plaats op hun officiële YouTube-kanaal een gameplaytrailer van Rage 2.

In deze nieuwe Bethesda-game horen we net zoals in de release trailer harde punk muziek en veel invloeden van de punksubcultuur. In de gameplaybeelden zien we dat het veel wegheeft van post-apocalyptische games, maar tevens worden er veel futuristische wapens en gadgets gebruikt.

Uit de trailer is af te leiden dat spelers niet alleen moeten vechten tegen monsters, maar ook de strijd met mensen aangaan. Ook wordt de humoristische kant van het spel uitgelicht met onder andere een punker die bukkend rondjes draait om zijn geweer.

Eerder maakte Bethesda bekend dat id Software en Avalanche Studios samenwerken aan Rage 2. De shooter komt uit voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One op een nog onbekende datum in 2019

Xbox Adaptive Controller officieel aangekondigd

Eerder deze week was de Adaptive Controller voor de Xbox One gelekt, maar nuis de controller officieel aangekondigd in een blogpost. In een aantal video's worden alle opties uitgelicht. Zo kan men extra onderdelen toevoegen, zodat de controller het beste bij de behoeftes van de speler past.

Hoofd van Xbox, Phil Spencer vertelt dat deze nieuwe Xbox One- en pc-controller rekening houdt met gamers die niet een normale controller voor een langere periode kunnen vasthouden of niet genoeg kracht hebben om de triggers in te drukken.

Lees hier verder.

Langverwachte game van Take-Two uitgesteld naar volgend fiscaal jaar

Take-Two Interactive Software heeft een "langverwachte game" uitgesteld van dit naar het volgende fiscale jaar, dat loopt van 1 april 2019 tot 31 maart 2020.

Het is niet bekend om welke game het gaat, aangezien hij nog niet is aangekondigd. Op internet speculeert men dat het wellicht om Borderlands 3 gaat. Ontwikkelaar Gearbox liet eerder deze week al weten dat Borderlands 3 niet op E3 verwacht hoeft te worden.

Als resultaat van dit uitstel is Take-Two, het moederbedrijf waar 2K Games en Rockstar onder vallen, van plan om geen nieuwe games op E3 aan te kondigen.

Het bedrijf verwacht groeiende verkoopcijfers dankzij microtransacties en de uitgaves van aankomende NBA 2K- en WWE 2K-games, alsmede Red Dead Redemption 2.

Tot slot liet het bedrijf weten dat er tot 31 maart wereldwijd 95 miljoen exemplaren van Grand Theft Auto 5 zijn verscheept. De game is verkrijgbaar op PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 en pc.

Take Two

Dit artikel delen:

Lees meer

Forgotton Anne Android-versie van Fortnite: Battle Royale verschijnt deze zomer
0

Reacties op: Nieuws van de week: Black Ops 4 en Xbox Adaptive Controller

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.