Nieuws
Age of Empires 4

Nieuws van de Week: Age of Empires 4, Episode 3 van Half-Life 2 en meer

Ook nieuwe dinogame, Final Fantasy-nieuws en Scorpio-Xbox One X

Geschreven door Lucas May op
De Gamescom bracht deze week genoeg interessant gamenieuws. Zo kan je deze week lezen over een nieuwe Age of Empires-game, Shenmue 3, de limited edition van Xbox One X en meer. Lees het belangrijkste nieuws rustig door in dit overzicht.

Microsoft heeft tijdens zijn presentatie op Gamescom Jurassic World Evolution uit de doeken gedaan.

Uit de trailer valt op te maken dat speler een eigen park kunnen bouwen en managen. Daarbij moeten ze oppassen dat de dino's niet ontsnappen. Jurassic World Evolution wordt ontwikkeld door Frontier Developments, dat eerder Elite: Dangerous en Planet Coaster maakte. De game verschijnt 22 juni 2018 voor de Xbox One, PlayStation 4 en pc.

Gelimiteerde Xbox One X Project Scorpio Edition nu te bestellen

Microsoft heeft een gelimiteerde editie van de Xbox One X laten zien tijdens zijn Gamescom-presentatie, die vanaf vandaag te bestellen is.

De Xbox One X Project Scorpio Edition is volledig zwart, met uitzondering van een groengekleurd Project Scorpio-logo. De naam van de speciale editie verwijst naar de codenaam van de Xbox One X, voordat deze dit jaar officieel werd aangekondigd. Bovendien verwijst de vormgeving naar de oorspronkelijke Xbox. Bij de console inbegrepen zijn een speciale Xbox One-controller en standaard.

De Xbox One X Project Scorpio Edition kost net als de Xbox One X 499 euro en wordt vanaf 7 november geleverd.

Shenmue 3-teaser en screenshots vrijgegeven door YS Net

Tijdens Gamescom is er een teaser trailer vrijgegeven van Shenmue 3 door Yu Suzuki van YS Net. Daarnaast zijn er ook nieuwe screenshots van de game onthuld.

In de video wordt voor het eerst beelden getoond van de wereld, personages en algemene sfeer van de game. Ook spreekt Yu Suzuki, de designer en director van Shenmue 3, fans aan in een blogpost en vertelt:

"Jullie zullen zien dat we ons richten op het verbeteren van de visuele aspecten van de game. Ook zien jullie in de nieuwe teaser trailer een klein stukje van de game zoals deze in ontwikkeling is. Als je goed oplet, dan zie je dat er een nieuw personage is verschenen."

Age of Empires 4 en Age of Empires Definitive Edition onthuld

Tijdens Gamescom 2017 is Age of Empires 4 aangekondigd door Microsoft Studios. Ook zijn Definitive Editions onthuld van Age of Empires 1, 2 en 3.

Age of Empires 4 wordt ontwikkeld door ontwikkelaar Relic Entertainment, die bekendstaat voor het ontwikkelen van Homeworld, Warhammer 40,000: Dawn of War en Company of Heroes. Details en features van de game zijn nog niet vrijgegeven.

Om het twintigjarige bestaan van Age of Empires te vieren is Age of Empires Definitive Edition aangekondigd. De game is grotendeels hetzelfde als de originele game, hoewel de games visueel verbeterd is. Daarnaast is een aantal nieuwe features toegevoegd, zoals een verhoogde population cap en unit queueing.

Age of Empires Definitive Edition verschijnt op 19 oktober exclusief voor Windows 10. Ook Age of Empires 4 wordt uitgebracht voor pc. Een specifieke releasedatum is nog niet bekendgemaakt. Tot slot zijn ook Definitive Editions aangekondigd van Age of Empires 2 en 3. Hierover is verder nog niets bekendgemaakt.

Ga naar de officiële Age of Empires-website voor meer informatie over de games. Bekijk hieronder de aankondigingstrailers.

Final Fantasy 15 Pocket Edition aangekondigd voor iOS, Android en pc

Square Enix kondigt Final Fantasy 15 Pocket Edition aan voor iOS, Android en Windows 10.

De game is in feite een versimpelde versie van de consoleversie van Final Fantasy 15. In de Pocket Edition is de game opgedeeld in maar liefst tien afleveringen, waarvan de eerste gratis verkrijgbaar zal zijn en de rest tegen betaling.

Niet alleen is de game versimpeld, maar ook de personages houden er een vereenvoudigd uiterlijk aan over. In de trailer is de memorabele opening van Final Fantasy 15 nagebootst in de stijl van Final Fantasy 15 Pocket Edition. Bekijk de aankondigingstrailer hieronder.

Final Fantasy 15 Pocket Edition maakt deel uit van de uitgebreide Final Fantasy 15 Universe en verschijnt deze herfst voor iOS, Android en Windows 10. Final Fantasy 15 Monster of the Deep voor PlayStation VR verschijnt op 21 november.

Eerste gameplay van THQ Nordic-game Biomutant getoond

THQ Nordic heeft de eerste gameplay van hun aankomende game Biomutant naar buiten gebracht.

De game werd maandag officieel bevestigd met een aankondigingstrailer zonder gameplaybeelden, nadat het spel vorige week al uitlekte via een advertentie in een Duits magazine.

In de trailer is te zien hoe het hoofdpersonage gebruik kan maken van een mech die de vorm heeft van een hand. Hiermee kan hij onder andere schieten. Ook vliegt hij rond in een aantal machines.

De openwereld actie-rpg komt in 2018 uit op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Het spel wordt ontwikkeld door Experiment 101, een studio met voormalige werknemers van Just Cause-studio Avalanche.

EA-baas 'ziet geen reden' om te stoppen met de Mass Effect-franchise

Europese gamewebsite Gamereactor sprak met executive vice president van EA, Patrick Söderlund, over de toekomst van de Mass Effect-franchise.

Gamereactor vroeg naar de plannen voor de serie en wat hij van Mass Effect: Andromeda vindt. Söderlund zegt over de nieuwste game: "Om te beginnen vind ik persoonlijk dat Mass Effect: Andromeda een klein beetje meer kritiek kreeg dan het verdiende. Ik denk dat het een geweldige game is. Ja, we hebben hier en daar een paar steken laten vallen, maar ik ben van mening dat zoals de game nu is, hij zeker een aankoop waard is. Nu dat we de fouten hebben opgelost en veel hebben toegevoegd."

Söderlund ging verder over de toekomst van de franchise: "Mass Effect heeft zo’n enorme fanbase, maar toch hoor ik mensen zeggen dat EA nooit meer een nieuwe game zal maken. Ik zie geen reden waarom we dat niet zouden doen. Het is een spectaculair universum. Het is een geliefde franchise met een grote fanbase en het heeft veel gedaan voor zowel Bioware, als EA."

De executive vice president geeft aan dat Mass Effect moet worden teruggebracht op een relevante, frisse en opwindende manier. Vooralsnog hebben hij en Casey Hudson van Bioware nog geen ideeën voor de toekomst, maar volgens Söderlund "komt dat nog wel".

Mass Effect

Assassin's Creed cross-over met Final Fantasy 15 aangekondigd

Er komt een cross-over van Assassin's Creed en Final Fantasy 15. Het is straks in rpg mogelijk om in kleding uit Assassin's Creed rond te lopen.

FF15 ontvangt een uitbreiding op 29 augustus. Verzamelen spelers daarna een Dream Egg op het Moogle Chocobo Festival, dan krijgen ze voor hoofdpersonage Noctis het bekende Assassin's Creed-outfit. Noctis kan zich dan ook meer voortbewegen als een Assassin. Heel de stad Lestallum viert daarnaast het Assassin's Festival, waardoor de stad er anders uitziet dan normaal.

Het is niet voor het eerst dat de twee franchises samenwerken. Final Fantasy 13-2 had betaalde downloadbare content om kleding uit Assassin's Creed te verkrijgen. De nu aangekondigde dlc is echter helemaal gratis.

Half-Life-schrijver plaatst plot van Half-Life 2: Episode 3


Marc Laidlaw, schrijver van de Half-Life-games, heeft een jaar nadat hij Valve heeft verlaten de verhaallijn van Half-Life 2: Episode 3 geplaatst op zijn website.

De tekst die Laidlaw heeft geplaatst betreft een klein deel van het plot voor de nooit verschenen episode van Half-Life 2. Personages Gordon en Alyx keren weer terug en achtervolgen de Borealis, wat uiteindelijk leidt tot een confrontatie met de G-Man.

De website van Laidlaw is op dit moment offline vanwege de vele bezoekers, maar de tekst is te lezen als archief-formaat of op Github.

Recent kreeg de eerste Half-Life na negentien jaar een update op Steam om bugs op te lossen.

Half life 3

Update: Secret of Mana-remake lanceert op 15 februari 2015

Square Enix heeft op PlayStation Blog aangekondigd dat de Secret of Mana-remake op 15 februari wereldwijd verschijnt. Bekijk hieronder de trailer.

De game is een volledige remake met nieuwe stemmen, muziek en andere extra's. Volgens geruchten van 4Gamer krijgt de game een online multiplayer en bevat de PlayStation Vita-versie een lokale multiplayer-modus.

In Japan zullen alle versies omgerekend 44 dollar kosten en wordt ook een limited edition uitgebracht, met onder andere figurines, de soundtrack en een artbook. Ook dook de game op via een bericht van PlayStation Blog Latin America, waardoor wordt vermoed dat de remake ook in het Westen verschijnt.

Secret of Mana is in Japan bekend als Seiken Densetsu 2. De game werd samen met Final Fantasy Adventure en Seiken Densetsu 3 uitgebracht voor Nintendo Switch in Japan.

Dit artikel delen:

Lees meer

Live om 16:00 uur: Call of Duty: WW2 Super Lucky’s Tale (hands-on)
2

Reacties op: Nieuws van de Week: Age of Empires 4, Episode 3 van Half-Life 2 en meer

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • bokahara

  • 26 augustus 2017 15:03
  ik weet niet wat ik moet denken van age of empires 4. warhammer 40k 3 was echt een paar stappen terug van de eerste. ze lieten echt de bal vallen met die series. nu gaan ze age of empires 4 maken. ik zie weinig heil.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 26 augustus 2017 19:10
  Ik heb echt mega veel zin in Jurassic World Evolution samen met de remake van Secret of Mana was dit toch wel de verrassing van gamescom.

  Het nieuws dat de ( in mijn ogen) twee beste game franchises ooit een cross-over krijgen maakt mij heel erg blij en zo uitgaande van het filmpje passen die twee stijlen ook perfect bij elkaar. Final Fantasy 15 Pocket Edition daarentegen mogen ze ergens steken waar de zon nooit schijnt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.