Nieuws

Nieuws van de Week - Iets met de SNES Classic Mini

En verder: CoD: Modern Warfare Remastered, Splinter Cell en meer

Geschreven door Jacco Peek op
Deze week was het grote nieuws natuurlijk dat Nintendo de SNES Classic Mini aankondigde, die inmiddels als een razende wordt verkocht. Wat gebeurde er nog meer deze week? Lees het in Nieuws van de Week.

Modern Warfare Remastered vanaf nu los verkrijgbaar

Call of Duty: Modern Warfare Remastered is vanaf 27 juni los te koop voor PlayStation 4. De game komt dan zowel fysiek als digitaal verkrijgbaar.

Na de release op PS4 volgen ook Xbox One- en pc-releases, al zijn daar nog geen precieze data voor bekend. De game gaat los 39,99 dollar kosten en dus waarschijnlijk 39,99 euro.

Het spel bevat de volledige campagne en zestien multiplayermaps. De Variety Map Pack zit er niet bij. Deze extra dlc bevat vier maps van Modern Warfare en komt los verkrijgbaar voor 14,99 euro.

Modern Warfare Remastered was tot nu toe alleen verkrijgbaar bij de Legacy Edition van Call of Duty: Infinite Warfare.

Activision houdt komende weken ook de Days of Summer in recente Call of Duty-games.

Microsoft: 'Veel grote onaangekondigde titels voor Xbox'

In een interview met Gamereactor heeft hoofd van marketing bij Xbox, Aaron Greenberg, gezegd dat er nog veel grote onaangekondigde games zijn voor het platform.

Toen hem werd gevraagd over Scalebound, die vroeg werd getoond maar dit jaar werd geannuleerd, zei hij: "Het is een balans vinden tussen wat je vroeg aankondigt en wat niet. Ik kan je vertellen dat er een hoop andere projecten voor Xbox lopen, met veel grote titels waar we nog niet over praten."

Tijdens de E3 2017 liet Microsoft onder andere Forza Motorsport 7, State of Decay 2, Sea of Thieves, Crackdown 3 en Ori and the Will of the Whisps zien.

Vorige week maakte Microsoft bekend dat dankzij tweaks voor de nieuwe Xbox One X, hun andere platformen ook profiteren.

Nintendo kondigt Nintendo Classic Mini: SNES officieel aan

Nintendo heeft de Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System (SNES) aangekondigd, de opvolger van de populaire NES Classic Mini.

In totaal bevat het systeem 21 games. Grote hits als Super Mario World, F-Zero, The Legend of Zelda: A Link to the Past en Super Metroid zijn ingebouwd. Opvallend is dat Star Fox 2 ook beschikbaar wordt gesteld, een game die nooit officieel is verschenen. De SNES Classic Mini wordt standaard met twee controllers geleverd.

Het uiterlijk van de SNES Classic Mini verschilt per regio. De Europese versie is gebaseerd op de PAL-versie van het systeem, met een ontwerp dat vergelijkbaar is met de Japanse Super Famicom. In Noord-Amerika is de SNES Classic Mini behoorlijk anders, net als de originele Noord-Amerikaanse Super Nintendo.

Vanaf 29 september ligt de SNES Classic Mini in de winkels. De prijs in dollars wordt 79,99 dollar. In Europa gaat het apparaat vermoedelijk rond de 79,99 euro kosten.

Nintendo zegt "significant meer exemplaren te maken."

Ubisoft-CEO hint naar nieuwe Splinter Cell

In een recent interview met Ubisoft-CEO Yves Guillemot werd er gehint naar een nieuwe Splinter Cell.

In het interview werden onder andere de hoogtepunten van Ubisoft op E3 2017, de samenwerking tussen Nintendo en Ubisoft en de onthulling van Beyond Good & Evil 2 besproken.

Onlangs hield Guillemot een Q&A op Reddit waarin hij het kort over Splinter Cell had. In het interview werd gevraagd of hij daar nog wat aan toe te voegen had. Hierover zei Guillemot het volgende:

"We ontvangen erg veel voorstellen en concepten rondom het Splinter Cell-merk en we gaan uiteindelijk met een daarvan aan de slag. Wellicht dat je daar meer over gaat zien, maar daar moet je nog even geduld voor hebben."

De meest recente game in de Splinter Cell-reeks, Splinter Cell: Blacklist, kwam uit in 2013, maar verkocht minder dan verwacht.

Xbox Live Games with Gold van juli bekendgemaakt

Microsoft heeft de Xbox Live Games with Gold van juli bekendgemaakt.

Mensen met een Xbox Live Gold-abonnement kunnen gedurende de maand juli gratis de Ubisoft-game Grow Up downloaden. Het is het vervolg op de artistieke game Grow Home. Vanaf 16 juli tot en met 15 augustus is ook de platform-racegame Runbow gratis op Xbox One.

Op Xbox 360 kunnen Gold-leden van 1 tot en met 15 juli aan de slag met actiegame Kane & Lynch 2. Van 16 juli tot 13 augustus zal Lego Pirates of the Caribbean gratis zijn voor Gold-leden. Beide games zijn ook gratis speelbaar op Xbox One via backwards compatibility.

Rocket League-studio vraagt Sony 'dagelijks' om cross-play

Rocket League-ontwikkelaar Psyonix vraagt Sony "dagelijks" om cross-play voor de multiplayergame.

Dat meldt Psyonix' Jeremy Dunham tegen Engadget. Op E3 werd aangekondigd dat Rocket League naar Switch zou komen en dat Xbox One- en Switch-eigenaren online tegen elkaar kunnen spelen via cross-play. Het is echter niet mogelijk om samen te spelen met PlayStation 4-eigenaren.

Dunham meldt dat Psyonix het vaak genoeg vraagt aan Sony: "Het antwoord is altijd een kleine variatie op dezelfde conclusie. Niet op dit moment, of het is iets wat we overwegen. Vervolgens gebeurt er niets." Dunham meldt dat de studio sinds de release van Rocket League op PS4 in 2015 dagelijks om cross-play vraagt aan Sony.

Dunham meldt tevens dat Psyonix cross-play tussen Xbox One en PS4 al getest heeft, en dat het werkte. De studio heeft alleen toestemming van Sony nodig.

PlayStation Plus-games van juli bekendgemaakt

Sony heeft de PlayStation Plus-games van juli bekendgemaakt. PS Plus-leden kunnen weer gratis een aantal games downloaden voor PlayStation 4, PlayStation 3 en Vita.

Alle games komen vanaf 4 juli beschikbaar. Op PlayStation 4 kan men de horrorgame Until Dawn, Telltale's eerste seizoen van Game of Thrones en de partygame That's You downloaden. Het is waarschijnlijk geen toeval dat Game of Thrones onder de downloads behoort, aangezien het nieuwe seizoen van de HBO-serie in juli ook weer begint.

Op PlayStation 3 verschijnen de cultgame Tokyo Jungle en Capcom's Darkstalkers Resurrection. Voor Vita komen de platformer Element4l en arcadegame Don't Die Mr Robot beschikbaar. In de trailer hieronder worden de PlayStation Plus-games voor PlayStation 4 nog eens uitgelicht.

Winkelketen hint naar XOne-release Crash Bandicoot N.Sane Trilogy

Een Hongaarse winkelketen heeft een Xbox One-versie van Crash Bandicoot N.Sane Trilogy genoemd.

Winkelketen SuperGamer meldt dat de remaster van de platformtrilogie op 8 december naar Xbox One komt, al kan dat een voorlopige datum zijn. Het is echter niet duidelijk hoe betrouwbaar de plaatsing van de game op de site is.

De eerste drie Crash Bandicoot-games kwamen alleen uit op de eerste PlayStation en werden ontwikkeld door Uncharted-studio Naughty Dog. Inmiddels is Crash Bandicoot echter eigendom van externe uitgever Activision Blizzard. Vooralsnog is alleen een PS4-versie van de remaster aangekondigd, maar het bedrijf geeft geen duidelijkheid of er ook andere platformversies op stapel staan.

Crash Bandicoot N.Sane Trilogy komt morgen in ieder geval uit op PlayStation 4.

Titanfall 2 haalt 6K door dynamische resolutie op Xbox One X

Titanfall 2-producer Drew McCoy heeft op NeoGAF laten weten dat Titanfall 2 op sommige momenten ongeveer op een 6K-resolutie zal draaien op Xbox One X.

"Wat de Xbox One X betreft betekent het dat er momenten zijn dat de game hoger draait dan 4K en naar beneden schaalt naar welke resolutie de One X output. Het is werkelijk glorieus op een 4K-scherm."

"Deze uitspraak zal me waarschijnlijk blijven achtervolgen, maar er waren momenten dat ik de game testte bij Wargames en hij renderde op 3200p (6K). De render wordt bepaald door de GPU-druk, dus klaarblijkelijk is er geen garantie hoe vaak hij rendert op bepaalde resoluties, maar we gebruiken de gpu honderd procent."

In een latere post legt Drew nog uitgebreid uit dat de game nooit vast op een resolutie zal draaien en dat hij constant daalt en stijgt. Op 1080p-tv's zal de game er een stuk beter uitzien op de Xbox One X, dankzij downsampling en anti-aliasing.

Niet alle Xbox One X-games zullen op native 4K draaien. De demo van Bioware-game Anthem maakte bijvoorbeeld gebruik van checkerboarding 4K, een slimmere manier van upscaling . Titels als Super Lucky's Tale en Middle-earth: Shadow of War draaien wel in native 4K.

Dit artikel delen:

Lees meer

E3-preview: South Park: The Fractured But Whole (hands-on) Eerste beelden SNES Classic Mini verschenen
2

Reacties op: Nieuws van de Week - Iets met de SNES Classic Mini

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Louwter

  • 1 juli 2017 11:13
  Toch doen ze nu wel iets goeds bij Nintendo.
  Sinds de release van de Switch zijn ze weer "Spot on" en hebben ze de aandacht.

  Zelda met waanzinnige ratings
  Verkoopcijfers Switch
  E3 presentatie
  Mario Odyssee
  SNES mini.

  Ze zitten in een goede media flow.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Jumpman

  • 1 juli 2017 12:16
  @louwter

  Ik denk ook dat ze met bepaalde acties daar bewust voor kiezen. Volgens mij maken ze niet gek veel winst op de nes mini en Snes mini zal ook wel mee vallen maar het is vooral aandacht focussen of gefocust krijgen op Nintendo. Het lijkt nu haast door alle aandacht dat er bij Microsoft en Sony niet veel spectaculairs gebeurt, ondanks dat dat wel het geval is met de nieuwe xbox en lineup aan games bij Sony.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.