Nieuws van de dag: Assassin's Creed Origins niet native 4k op Xbox One X | Gamer.nl

Nieuws van de dag: Assassin's Creed Origins niet native 4k op Xbox One X | Gamer.nl

Gisteren zette Nintendo een ijzersterke E3-presentatie neer, en gedurende de de avond en dag zijn er nog een aantal belangrijke nieuwtjes verschenen. In deze round-up vind je het belangrijkste nieuws van vandaag.

Quantic Dream toont gameplay Detroit: Become Human

Quantic Dream toonde op de PlayStation Live-livestream een kwartier aan gameplay van de aankomende PS4-game Detroit: Become Human.

De gameplay toont het onderzoek van een misdaadlocatie. De game draait om een wereld waarin zowel mensen als androids leven, maar dat levert behoorlijk wat spanning tu en de twee groepen op. Het is nog niet bekend wanneer Detroit: Become Human verschijnt.

Veertig minuten gameplay van Metroid: Samus Returns getoond

Tijdens de Nintendo Treehouse heeft Nintendo Metroid: Samus Returns voor 3DS aangekondigd. Daarna werd ruim veertig minuten aan gameplay getoond van de 2D-Metroid.

Samus Returns is een herinterpretatie van Metroid 2: Return of Samus. De game wordt gemaakt door MercurySteam, die eerder Castlevania: Lords of Shadow maakte voor de 3DS. Een van de regi eurs van de eerste Metroid, Yoshio Sakamoto werkt ook mee aan de game.

De focus van de gameplay ligt traditiegetrouw op het ontdekken van een tweedimensionale wereld, gecombineerd met puzzels en shooteractie. Metroid: Samus Returns verschijnt op 15 september voor 3DS.

Meer multiplayer-gameplay verschenen van Call of Duty: WW2

Vanaf E3 2017 zijn nieuwe multiplayer-beelden van Call of Duty: WW2 verschenen. De game bevat naast de gebruikelijke modi ook de nieuwe War Mode.

In War Mode moeten spelers op een grote map verschillende doelen veroveren, zoals een brug naar beneden halen, een bom plaatsen en voertuigen escorteren. Ook is het mogelijk om obstakels te plaatsen, om het aanvallende team te stoppen.

Divisions zijn daarnaast toegevoegd aan de game, kla en die spelers speciale vaardigheden geven, zoals een geluiddemper, het neer kunnen zetten van een machinegeweer en adem in kunnen houden tijdens met een sniper-geweer. Ook is het mogelijk om obstakels te plaatsen, om het aanvallende team te stoppen.

Hieronder is de nieuwe gameplay te bekijken, gedeeltelijk met commentaar van YouTubers die exclusief beelden opnamen van de multiplayer.

Call of Duty: WW2 verschijnt in november voor de PlayStation 4, Xbox One en Windows.

Metroid Prime 4 niet in ontwikkeling bij Retro Studios

Nintendo heeft aangekondigd dat Metroid Prime 4 niet wordt ontwikkeld door Retro Studios.

In plaats daarvan wordt de game door een nieuw team van Nintendo ontwikkeld, volgens Bill Trinen van Nintendo. Desondanks zal de ontwikkeling van de game nog steeds overzien worden door Kensuke Tanabe, de producer van eerdere delen in de Metroid Prime-reeks.

Verder heeft Nintendo geen informatie gegeven over de ontwikkeling van de Metroid Prime 4, behalve dat het nog steeds een first-person avonturengame is. Tevens wordt er in een E3 2017 Pre kit vermeld dat de game samenhangt met de vorige Metroid Prime-games. Het is onduidelijk of het gaat om een direct vervolg.

De game wordt ontwikkeld voor de Nintendo Switch. Een exacte releasedatum is nog onbekend. De trailer van Metroid Prime 4 is hieronder te bekijken.

Super Mario Ody ey krijgt multiplayer

In een interview hebben Yoshiaki Koizumi en Kenta Motokura van Nintendo bekendgemaakt dat Super Mario Ody ey een multiplayer-modus krijgt. In welke vorm dit exact is, wordt later bekendgemaakt.

"Het eerste wat ik kwijt wil is dat vanwege het feit dat de Nintendo Switch twee controllers heeft, het heel makkelijk is om er eentje aan een andere persoon te geven. Er is dus iets dat je gaat horen over de multiplayer. Nu is alleen nog niet het juiste moment, dus ik hoop dat jullie er nog iets langer op kunnen wachten."

Ook zei Koizumi dat er wellicht netwerkfunctionaliteiten komen in de game: "Wat internetmogelijkheden betreft: aangezien de hardware hiertoe in staat is zou het kunnen dat de game ook deze kant opgaat. We hopen dat jullie hiernaar uitkijken."

Super Mario Ody ey verschijnt op 27 oktober voor de Nintendo Switch. Kijk hier uitgebreide gameplay-beelden.

Media has no description

A a in's Creed: Origins maakt gebruik van checkerboarding 4k op Xbox One X

Digital Foundry van Eurogamer heeft de E3-demo van A a in's Creed: Origins geanalyseerd op de nieuwe Xbox One X. De game is niet geheel native 4k, maar maakt wel indruk vanwege verbeterde textures en lichteffecten.

De game maakt net als de PlayStation 4 Pro gebruik van checkerboard rendering wanneer de console een native 4k-resolutie niet kan behalen. Uit de analyse blijkt dat overblijfselen van de techniek zichtbaar zijn, maar het eindresultaat indruk maakt.

A a in's Creed Origins verschijnt op 27 oktober voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. Lees hier meer over de aankondiging.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou