Eén van de meest verwachte console games van dit jaar is toch wel GTA: San Andreas. Niet alleen omdat het de derde drie dimensionale uitvoering is van deze immens populaire gameserie, maar ook omdat dit deel toch een heleboel vernieuwingen en verbeteringen lijkt te gaan kennen die in Vice City vaak nogal ver te zoeken waren.

Om te beginnen zal San Andreas zes keer zo groot zijn als Vicy City, drie verschillende steden kennen (gebaseerd op San Fransisco, Los Angeles en Las Vegas) en een enorm, uitgestrekt landschap ertussen met allerlei kleinere plaatsjes en andere bezienswaardigheden. Dit is allemaal via verscheidene wegen met elkaar verbonden en het spel zal daarbij geen laadtijden tussendoor kennen.

Ook zal een compleet sneaking aspect toegevoegd worden waarbij vijanden onder andere van achteren aangevallen kunnen worden en je ook de mogelijkheid hebt om in de schaduw te schuilen. Je moet nu ook eten waar je geleidelijk dikker van wordt en wat je er weer af kan trainen, je kan andere kleding nemen, jezelf laten tatoeëren of een ander kapsel aan laten meten en het is nu ook mogelijk om helemaal zelf je eigen gang op te zetten inclusief persoonlijke autotype, wapens, kleding en naam.

De lijst gaat nog even door met onder andere sterk verbeterde AI van zowel de politie als voetgangers, een hoop nieuwe voertuigen en wapens (waaronder een fiets, tractor, camper en quad), een flink opgepoetste grafische engine, toevoeging van ragdoll physics, de mogelijkheid om te zwemmen, twee wapens tegelijk te dragen en zelfs een nieuw schietsysteem en ook een aanzienlijk grotere hoeveelheid binnen locaties. De lijst gaat zo nog wel even door wat het geheel een stuk interactiever en realistischer maakt en het mag wel duidelijk zijn dat Rockstar North met San Andreas echt een compleet nieuwe game wil neer zetten.

Momenteel gaat het echter een keer niet over nieuwe features, maar een aantal nieuwe screens die op zichzelf nog redelijk schaars zijn van deze game. De shots zijn niet van de meest representatieve resolutie, wat zo zijn impact heeft op de kwaliteit ervan, maar desondanks is de sfeer van de game al aardig goed te proeven. Voor alle screens kan je hier terecht.