Nieuwe Zelda nog altijd in ontwikkeling voor Wii U | Gamer.nl

Nieuwe Zelda nog altijd in ontwikkeling voor Wii U | Gamer.nl

Ondanks het feit dat Nintendo in zijn Digitale E3 Event al melding maakte van zijn volgende platform, NX, is de vorig jaar aangekondigde Zelda-game nog wel in ontwikkeling voor de Wii U. Dat bevestigt geestelijk vader van de reeks Shigeru Miyamoto.

De nieuwe Zelda-game werd vorige E3 getoond, maar deze E3 niet. Daardoor speculeren fans dat de game uitgesteld wordt naar Nintendo's volgende platform, de NX, of dat de game wellicht op beide consoles uitkomt. 

Tegen IGN meldt Miyamoto: "Zelda komt nog steeds naar Wii U, dus maak je daar een zorgen over." Dat laat nog steeds de mogelijkheid open dat de nieuwe Zelda naar zowel Wii U als NX komt. Bij de transitie van de GameCube naar de Wii, bracht Nintendo de game The Legend of Zelda: Twilight Prince ook naar beide consoles.

Miyamoto laat weten dat deze E3 draaide om games die binnenkort verkrijgbaar zijn. In het Digitale Event meldde Nintendo wel dat het bedrijf volgend jaar praat over de NX. Verder is nog niet bekend wat de NX precies inhoudt en of het een console, handheld of een combinatie van beiden is.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou