"Nieuwe Zelda geeft spelers gevoel echt zwaard te hanteren" | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"In Zelda [Twilight Prince ] richtte je al met de infraroodpointer [van de Wii-afstandsbediening]. Dit keer zullen we echter MotionPlus gebruiken voor verschillende, gebruiksvriendelijke richtsystemen die voor vermakelijke gameplay moeten gaan zorgen", zo vertelt Miyamoto, die tegenwoordig vooral de ontwikkeling van diverse games overziet. Eerder gaf hij aan dat Nintendo er nog niet uit was of MotionPlus gebruikt zou worden in de nieuwe Zelda-game.

MotionPlus

Wii MotionPlus is een acce oire dat eerder dit jaar uitkwam en aan de Wii-afstandsbediening moet worden gekoppeld. Daardoor krijgen spelers bij games die gebruik maken van deze technologie veel meer precisie tijdens het spelen. Eén van de games op de Wii die hier gebruik van maakt is Wii Sports Resort.

Spirit Tracks

Miyamoto laat zich ook uit over The Legend of Zelda: Spirit Tracks, die op 11 december moet verschijnen voor de Nintendo DS. "Het wordt een zeer uitdagende game. Veel Japanse consumenten maakten via Phantom Hourgla voor het eerst kennis met de Zelda-serie en Spirit Tracks zou voor hen wel eens erg moeilijk kunnen zijn. Maar ik wil ze laten zien wat een echte Zelda-game inhoudt. Het wordt een heel unieke titel."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou