Nieuwe Xbox One-controllers ondersteunen Bluetooth | Gamer.nl

Nieuwe Xbox One-controllers ondersteunen Bluetooth | Gamer.nl

Microsofts nieuwe Xbox One-controllers kunnen via Bluetooth verbinding maken met pc's. Voorheen was een micro-usb-kabel nodig of een draadloze adapter. Dat schrijft techsite VentureBeat.

Volgens VentureBeat kan de controller via Bluetooth verbinding maken met alle apparaten die BlueTooth ondersteunen. Microsoft zou hier geen beperkingen op gelegd hebben.

Huidige Xbox One-controllers zijn alleen aan te sluiten op een pc met een micro-usb-kabel of een officiële adapter van €22,99. De Bluetooth-functionaliteit biedt een derde manier om verbinding te maken.

Phil Spencer van Microsoft legt uit dat de functie nu pas toegevoegd wordt omdat de Xbox One het primaire doel was: "Voor de pc-ervaring is Bluetooth geweldig, denk ik. Toch blijf ik van mening dat Xbox Wirele beter is voor de console-ervaring, dat is de reden waarom we beide antennes erin hebben gestopt." Spencer geeft aan dat het de bedoeling is dat gebruikers de controller voor zowel hun Xbox One als pc kunnen gebruiken.

Xbox One S
De nieuwe controller hoort bij de Xbox One S, een kleinere en krachtigere variant van Microsofts console. Deze zal 4K-video en HDR-geluid ondersteunen.

De Xbox One-controller kreeg eerder al een revisie: hierbij kregen nieuwe modellen een 3,5mm-aansluiting voor koptelefoons. Ook bracht Microsoft en duurder Elite-model uit met omwi elbare onderdelen en vier extra triggers.

E3 2016
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou