Tijdens de persconferentie van Microsoft op de Tokyo Game Show vandaag heeft het bedrijf een aantal nieuwe titels aangekondigd die op Xbox LIVE Arcade uit gaan komen. Het gaat om Space Invaders Extreme, Arkanoid Live, Metal Slug 7, King of Fighters 98 Ultimate Match en R-Type: Dimensions.

Space Invaders Extreme is al uitgekomen op de PSP en Nintendo DS en genoot van positieve opinies van zowel de pers als de consument. De game stopt het inmiddels oude spelprincipe in een grafisch nieuw jasje en weet ook de gameplay op te voeren naar nieuwe hoogtes. De Xbox LIVE Arcade-versie bezig online gameplay. De game zal deze winter te downloaden zijn.

Arkanoid Live is een nieuwe versie van de bekende game. Natuurlijk kun je graphics in HD verwachten, maar ook de aangekondigde 120 levels klinken als muziek in de oren. Coöperatieve en versus modi zullen niet ontbreken. Ook Arkanoid Live kunnen we deze winter verwachten.

Metal Slug 7 is een voortzetting van de bekende reeks met veel nieuwe missies, wapens, eindbazen en game modes. Een serie die vooral de hardcore gamer aanspreekt. Vooralsnog ontbreekt de releasedatum.

Zowel King of Fighters 98 Ultimate Match als R-Type: Dimensions verschijnen in de lente van 2009 op Xbox LIVE. King of Fighters 98, een beat 'em up-reeks die zijn leven op de Neo-Geo begon, zal nieuwe personages en gamemodi bevatten. De sidescrolling shooter R-Type: Dimensions zal voor de verandering ook driedimensionale omgevingen bevatten en ook hier ontbreekt een coöperatieve modus niet.