Thurrott spreekt over twee verschillende modellen, een voor 499 dollar en een lager geprijsde variant voor 299 dollar. Deze zou geleverd worden met een verplicht, tweejarig abonnement op Xbox Live, voor ongeveer 10 dollar per maand.

Het apparaat zou verder een blu-ray drive bevatten en in verbinding moeten staan met het internet, zoals eerdere geruchten reeds  voorspelden. Verder meldt Thurrott dat het besturingssysteem gebaseerd is op een basisversie van Windows 8. De uitgever zou ook gedacht hebben aan een goedkopere nieuwe Xbox zonder gamingfunctionaliteit, maar de plannen daarvoor zijn uitgesteld of geschrapt, aldus Thurrott. 

Nieuwe Xbox 360

Hij spreekt ook over een nieuwe versie van Microsofts huidige spelcomputer, de Xbox 360. Deze zou de werknaam 'Stingray' dragen en een stuk goedkoper in de markt gezet worden. Thurrott zegt verder niet te weten of het apparaat nog significant gaat verschillen van eerdere versies. Wel meldt hij dat Microsoft de onthulling van zijn nieuwe Xbox een maand heeft uitgesteld om beter te kunnen anticiperen op Sony's PlayStation 4. Hij benadrukt tot slot dat hij de nieuwe Xbox nog niet gezien heeft en niet weet hoe het apparaat gaat heten. 

De nieuwe Xbox wordt, naar alle waarschijnlijkheid, op 21 mei onthuld. Microsoft stuurde gisterenavond een uitnodiging naar de pers om aanwezig te zijn bij een evenement. Hierop onthult het bedrijf de toekomst van het Xbox-merk.