Nieuwe Xbox-divisie gaat cloud-native games uitbrengen

Nieuwe Xbox-divisie gaat cloud-native games uitbrengen

Microsoft heeft een nieuwe tak binnen Xbox Game Studios opgericht die zich richt op het uitbrengen van cloud-native games.

De divisie gaat samenwerken met interne en externe ontwikkelaars om games te ontwikkelen die op de cloud draaien. De games die daarop draaien, moeten alleen mogelijk zijn dankzij cloudtechnologie. De games zijn dan ook specifiek bedoeld voor het Xbox-platform.

De nieuwe Xbox-divisie wordt aangestuurd door Kim Swift. Zij werd vorig jaar bij Xbox aangenomen als cloud gaming director en was eerder werkzaam bij Valve, waar ze onder andere aan Portal en Left 4 Dead werkte, en Google Stadia.

Het bedrijf kondigde daarnaast ook een nieuw programma genaamd ID@Azure aan, dat er voor moet zorgen dat onafhankelijke ontwikkelaars de cloudtechnologie van Microsoft kunnen gebruiken voor hun games.

Microsoft gebruikt op dit moment de cloud al om games naar consoles, pc's of mobiele apparaten van Xbox Game Pass Ultimate-leden te streamen. Het gaat hierbij echter om games die ook al op traditionele wijze speelbaar zijn op consoles en pc. Cloud-native games moeten echter gebruikmaken van de rekenkracht van de cloud om situaties te bieden die mogelijk zijn op traditionele hardware.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

bij flight sim werkte het goed cloud techniek, dacht dat forzo horizon 5 er ook gebruikt van gemaakt heeft niet helemaal zeker, maar bij bevoorbeeld bij crackdown 3 was hype er rond toen bij eerste tech demo groot, maar viel het tegen in het eind product. benieuwd of het nu wel van de grond moet komen zoals micro al jaren verleden wou.

0
test

Laat ze eerst een demo maken van 2 minuten gameplay want tot nu toe zijn grote projecten gefaald in het verleden. Crackdown 3 werkt niet eens op pc btw, je kan het opstarten maar dan is het na 3 seconden spelen gedaan.

0

Aanbevolen voor jou