Zo te zien heeft Microsoft hetgene waar ze eventueel nog op konden verliezen ook al overwonnen. Een hele tijd werd gedacht dat Microsoft heel veel geld in de console zou proppen, maar dat de games slecht zouden zijn. Dat is nou juist het front waar Nintendo op zou gaan winnen, gameplay. Helaas brengt Microsoft het schokkende nieuws dat ze maar liefst 150 developers al heeft weten te strikken. Alleen is nog niet bekend op welk termijn zij games gaan uitbrengen, hoogst waarschijnlijk niet met de release van de console.

Grote namen zijn Konami, Activision, Acclaim, Bioware, Epic, Sierra, Hasbro, iD, Raven en natuurlijk Valve We missen nog Electronic Arts, en natuurlijk Squaresoft. Er waren al wat geruchten over een mogelijke deal met Squaresoft, onwaarschijnlijk is een announcement binnenkort dus niet.

Nu dat ze dus én de beste specs én de meeste developers hebben, is het de vraag waar ze op kunnen verliezen. De prijs zal waarschijnlijk ook laag genoeg zijn, als men kijkt naar de hoeveelheid geld die Microsoft erin kan pompen om dit een succes te maken.

Microsoft to take of the world dus dan maar.

Een korte lijst games die definitief het daglicht zullen zien op de Xbox is ook bekend gemaakt: Colin McRae Rally

Ready 2 Rumble

Ultimate Fighting Championship

Star Trek: Elite Force

Tony Hawk's Pro Skater

Unreal Tournament

Tomb Raider Next Gen

Max Payne

Silent Hill 2

Republic: The Revolution

Orchid

Malice

Kleaners Volledige lijst developers