Voor wie een potje snooker meer is dan leuk tijdverdrijf tijdens een gezellig avondje alcohol consumeren, komt Sega binnenkort met World Snooker Championship 2005. Het spel wordt ontwikkeld door Blade Interactive, de firma die voorheen verantwoordelijk was voor de World Championship Snooker reeks (merk het verschil in volgorde van de woordjes) van Codemasters.

World Snooker Championship 2005 is het enige spel met de officiële licentie op de World Snooker Championships, met alle spelers, locaties en toernooien. Het spel belooft een AI die zelfs de grootste ballenstrateeg uitdaging zal bieden. Naast een gewoon potje snooker kun je ook kiezen voor snooker plus, biljart, pool en vele andere varianten op deze spelen. Tevens kun je je kunsten vertonen met diverse trickshots.

World Snooker Championship 2005 verschijnt binnenkort op PS2, Xbox, PC en PSP. De release zou moeten plaatsvinden op 29 april, al hangt de release van de PSP versie natuurlijk samen met de datum waarom Sony dat ding eindelijk ook in Europa op de markt wil brengen. Bekijk de overige screenshots hier.