Nintendo zal weer met een nieuwe WarioWare game voor de GBA gaan komen. Dat is bij een recente exhibitie van Nintendo in Japan naar buiten gekomen. De titel gaat "Mawaru Made in Wario" heten wat grofweg vertaalt naar "Spinning WarioWare Inc." De reden voor deze benaming heeft te maken met de bewegingsensor die bij de cartridge ingebakken zit. De minigames worden dit keer namelijk grotendeels gespeeld door de GBA zelf te bewegen of te draaien. Hierdoor wordt gebruik van de d-pad overbodig gemaakt.

Dit is opvallend nieuws omdat voor een aantal dagen geleden nog door onder andere deze site gespeculeerd werd dat Nintendo weleens speciale bewegingsensors zou kunnen gaan gebruiken in hun volgende spelcomputer waarbij je bijvoorbeeld enkel met hand of hoofdbewegingen een game kan bedienen. Voorlopig wordt de techniek echter toegepast in cartridges van games. Dit duidt er echter wel op dat Nintendo gebruik gaat maken van de technologie en het controlleridee voor de Nintendo Revolution zo alleen maar waarschijnlijker wordt. Het enige waarop gehoopt moet worden is dat Nintendo dit ook in ziet en niet bij de cartridges blijft hangen.Ander nieuws gaat over F-Zero Climax, de derde F-Zero game die op de GBA gaat verschijnen. Het spel zal ongeveer net zo spelen als het SNES origineel en F-Zero GP Legend, hoewel het nu ook mogelijk zal zijn om spin attacks uit te voeren. Ten slotte zal de game ook een track edit mode bevatten waarmee je eigen banen kan maken.

De nieuwe WarioWare game staat geplanned voor een release op 14 oktober in Japan terwijl F-Zero Climax ergens in de herfst van dit jaar moet verschijnen. Goed nieuws voor importeurs die niet vies zijn van een beetje Japans dus. Voor de rest van de gamende bevolking is het nog even wachten op Amerikaanse en Europese releasedata.