Nieuwe vr-headset Oculus Rift S lanceert deze lente

Nieuwe vr-headset Oculus Rift S lanceert deze lente

Oculus brengt deze lente een nieuwe versie van de Oculus Rift uit. De vr-bril krijgt de naam Oculus Rift S en bevat onder andere een iets hogere resolutie en interne tracking.

Het grootste verschil met de originele Rift is dat de Rift S geen externe camera's meer nodig heeft voor het tracken van de headset. Verder is het scherm nu een LCD met een iets hogere resolutie (1280 x 1440 in plaats van 1080 x 1200) en is de framerate opvallend genoeg van 90hz naar 80hz verlaagd. De Field of View is wel iets verbeterd. De hoofdband heeft nu een 'halo'-ontwerp, vergelijkbaar met de PlayStation VR, waardoor het op- en afzetten gemakkelijker gaat. De afneembare koptelefoon is niet meer aanwezig bij de S, in plaats hiervan zijn kleine speakers ingebouwd in de bril zelf.

De Oculus Rift S lanceert in de lente van dit jaar voor 399 dollar. Een prijs in euro's is nog niet bekendgemaakt. Voor het gebruik van een Oculus Rift S is een pc vereist. Op de website van Oculus zijn de minimale en aanbevolen systeemeisen te zien. Het bedrijf brengt dit jaar ook de stand-alone Oculus Quest uit, hoewel hier nog geen releasedatum voor is gecommuniceerd.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Helaas wel weer 100 euro duurder dan de huidige, en we zullen zeker tot de kerst moeten wachten voor de 1ste prijsverlaging. Wil je nog een huidige Rift dan zul je snel moeten zijn want die wordt niet meer geproduceerd, wat nu in de warehouses ligt wordt nog verkocht en dan is het over.

0
test

Naarmate wat je wilt is deze niet zoveel duurder. Als je je tijdens het gamen, zonder problemen, 360 graden wilt kunnen draaien is een 3de sensor een must imo (die je weer apart moet kopen). Ik heb er 3 en door de beperkte plek mbt het neerzetten van de sensor, raakt nog regelmatig de tracking van één van de controllers in de war. Ik wacht de reviews af maar wellicht dat ik deze ga halen. Het niet functioneren van de apparaten zoals het bedoelt is, breekt mijn immersion behoorlijk.

0

Aanbevolen voor jou