Nieuwe versies Alone in the Dark en Haunted House in de maak | Gamer.nl

Nieuwe versies Alone in the Dark en Haunted House in de maak | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Atari meldt dat het bedrijf tijdens PAX Prime, dat wordt gehouden van 29 tot en met 31 augustus, live demonstraties geeft van de twee titels, tezamen met die van RollerCoaster Tycoon en Mimium. Ontwikkelaar Pure buigt zich over Alone in the Dark: Illumination en Dreampainters verzorgt de herziening van Haunted House. De nieuwe ondertitel van Alone in the Dark is al bekend, namelijk 'Illumination'. Verdere details zijn niet vrijgegeven.

Origineel kwam Alone in the Dark in 1992 uit, waarop een herziening volgde in 2008 voor PlayStation 2, PlayStation 3, PC, Wii en Xbox 360. Haunted House kwam in 1982 uit voor de Atari 2600, een mobiele versie kwam deze zomer uit.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou