In maart komt Konami met een nieuwe uitbreiding voor Metal Gear Online. Deze uitbreiding, genaamd SCENE Expansion pack, zal veel nieuws toevoegen aan Metal Gear Online. Zo zal de uitbreiding drie nieuwe maps, twee nieuwe personages, nieuwe uitrusting en een paar verrassingen bevatten.

De nieuwe maps zijn Outer Outlet, Hazard House en Ravaged Riverfront. Outer Outlet speelt zich af in een winkelcentrum met meerdere verdiepingen. Door middel van gaten in vloeren en plafonds zul je goed op je omgeving moeten letten om niet verrast te worden door je vijand.

Hazard House speelt zich af in een drie verdiepingen tellend landhuis. Vergelijkbaar met het landhuis uit Act II van de singleplayer van Metal Gear Solid 4. Met veel gangen, deuren en blinde hoeken leent dit level zich uitstekend voor compacte gevechten.

De Oost-Europese omgeving van Ravaged Riverfront is afgeleid van Act III van de singleplayer van MGS4. In het midden van het level staat een hoge klokkentoren, die omringt wordt door meerdere ondergrondse gebieden.

De twee nieuwe speelbare personages zijn, de door fans veelgevraagde, Raiden en Vamp. Beide personages zullen speciale vaardigheden hebben. Konami zal deze vaardigheden in een later stadium toelichten.

Voor iedereen die de SCENE uitbreiding nu al besteld heeft Konami nog een extra verrassing in petto: een kartonnen doos als hoofddeksel. Je moet toch wat hè? Hieronder een screenshot hoe je eruit zou zien met een kartonnen doos op je hoofd.

Meer details over de nieuwe uitbreiding zullen in de komende weken volgen.