Piraten zijn weer 'tha bomb' na de succesfilm van Disney, Pirates of the Caribbean. De ontiwkkelaars en developers weten dit ook, en aan de lopende band worden dan ook piraten-spellen aangekondigd.

Eén van deze spellen is Pirates of the Burning Sea, een game met enorme systeemeisen. Om de met ooglappen behangen, met houten benen wandelende en van papegaai bevoorrade piraatjes op je beelscherm te toveren heb je op zijn minst een 1GhZ PC, met een GeForce 3(of vergelijkbaar) nodig. Het spel wordt verspreid via Steam, de software van Valve: Pirates is broadband only, with high-end hardware specifications for graphics -- a GeForce 3 or better is required in at least a 1GHz machine, and the game is optimized for the latest DirectX 9.0-class cards. Pirates is being published on-line directly to gamers using Valve's new Steam technology, the same delivery system used by Half-Life 2 and Counterstrike 2. Check out the new seaworthy screens & ingame footage trailer ...

Een trailer en een paar screenshots, dat is de oorlogsbuit van vandaag. De trailer is 14MB groot, en is, samen met de screens, hier binnen te halen.