Oprichter van ontwikkelaar Neversoft, Joel Jewett, heeft in een artikel in de Great Falls Tribune bevestigd dat ze de ontwikkeling van de Tony Hawk-serie uit handen hebben gegeven. Dit gerucht deed al langer de ronde, maar is nu dus eindelijk bevestigd door Neversoft.

"Neversoft wil meer uitbreidingen voor de Guitar Hero-franchise uit gaan brengen, waaronder Guitar Hero: Metallica die in het eerste kwartaal van dit jaar uitkomt. Het bedrijf heeft de ontwikkeling van de Tony Hawk-serie overgedragen aan een andere ontwikkelaar." aldus het artikel. "Het is waarschijnlijk het beste voor de franchise. Het is tijd dat iemand anders frisse ideeën toevoegt", is de reactie van Joel Jewett.

De geruchten gaan dat de nieuwe ontwikkelaar Robomodo het stokje van Neversoft overneemt. Op hun website staat ook alleen maar te lezen: "We zijn op dit moment bezig met een belangrijke extreme sports-game voor Activision Blizzard." Deze nieuwe studio bestaat voornamelijk uit werknemers die afkomstig zijn van EA Chicago en onder andere verantwoordelijk waren voor de Fight Night-serie.