Nieuwe Tomb Raider-film in 2013 | Gamer.nl

Nieuwe Tomb Raider-film in 2013 | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De film wordt geproduceerd door Graham Kings studio GK Films, dat de filmrechten op de Tomb Raider-franchise heeft gekocht. GK Films heeft als doel om "gewaagde nieuwe avonturen voor de jonge en dynamische Lara Croft" te maken. Bronnen melden aan The Hollywood Reporter dat de toekomstige films gaan over de oorsprong van Lara Croft. Deze zouden zodoende niet de verhaallijn van de vorige twee Tomb Raider-films voortzetten.

Graham King en Tim Headington produceren de film. King werkte in het verleden als producent onder andere aan films als The Departed, Rango, The Tourist en Blood Diamond. Headington was ook als producent betrokken bij The Tourist en was uitvoerend producent van Rango.

Tomb Raider-game

De nieuwe Tomb Raider-game, die in ontwikkeling is bij Crystal Dynamics, gaat ook over een jonge en onervaren Lara Croft. Of de nieuwe film en het spel met elkaar verbonden zijn, is onbekend. De game speelt zich af op een eiland, waar spelers vrij over kunnen bewegen. De open spelwereld heeft basiskampen waarin Lara Croft items kan combineren om wapens te creëren. Ook kan de avonturierster in de kampen haar vaardigheden verbeteren via een upgradesysteem. Om te overleven moet Lara op het eiland bovendien eten en drinken verzamelen. Het spel is gepland voor Xbox 360 en PlayStation 3; een releasedatum is vooralsnog niet bekend.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou