Het bericht vermeldt dat de ontwikkelaars druk in de weer zijn met de ontwikkeling van de nieuwe ToeJam And Earl. Eind februari hoopt het team een aantal mededelingen te doen, als ze 'iets' hebben om te laten zien. Als het zover is deelt HumaNature naar eigen zeggen veel nieuwe informatie. 

De originele ToeJam and Earl uit 1991 is een actiegame ontwikkeld door Johnson Voorsanger Productions en uitgegeven door Sega voor de Mega Drive. De game draait om buitenaardse rappers ToeJam en Earl die op aarde zijn neergestort. In een poging om de aarde te verlaten, verzamelen spelers stukken van het ruimteschip. Hierbij kan met beide personages gespeeld worden. 

ToeJam and Earl werd positief ontvangen en geprezen om de originaliteit, muziek, humor en de coöperatieve modus voor twee personen. De protagonisten werden door Sega als mascottes gebruikt. Er zijn twee vervolgen gemaakt: ToeJam & Earl in Panic on Funkotron en ToeJam & Earl 3: Mission to Earth. De originele game is in 2006 opnieuw uitgebracht op de Wii Virtual Console en in 2012 op PlayStation Network en Xbox Live Arcade.