Nieuws
The Callisto Protocol

Nieuwe The Callisto Protocol-dlc Contagion Bundle nu beschikbaar

Met een extra uitdagende modus

Geschreven door Michel Musters op
Striking Distance Studios heeft een nieuwe uitbreiding voor horrorgame The Callisto Protocol uitgebracht, genaamd Contagion Bundle.

In de dlc zit onder andere een nieuwe gamemodus genaamd Contagion Mode. Hiermee wordt de moeilijkheidsgraad van de game opgeschroefd via sterkere vijanden, een gelimiteerde hoeveelheid items en geen handmatige saves. Daarbij worden spelers wanneer ze sterven teruggestuurd naar het begin van het hoofdstuk. 

Verder voegt de dlc nieuwe sterfanimaties en skins toe. De Contagion Bundle is onderdeel van de seizoenspas, maar kan ook los voor 9,99 euro gekocht worden.

The Callisto Protocol kwam afgelopen december uit op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc. De game speelt zich in de toekomst af in een gevangeniskolonie op Callisto, een maan van Jupiter. Mensen moeten deze gevangenis, genaamd Black Iron Prison, zien te ontsnappen en diens verschrikkelijke geheimen ontdekken. Het spel werd door ontwikkelaar Striking Distance Studios, onder leiding van Glen Scofield - bekend van de Dead Space-reeks.

Tom Kerkhof deelde in de Gamer.nl-recensie een 6,5 uit aan de game: "The Callisto Protocol is een degelijke spirituele opvolger van Dead Space die wel erg netjes binnen de lijntjes kleurt. Aan de intense actie of visuele pracht en praal zal het niet liggen, maar het gebrek aan originaliteit in zowel verhaal als gameplay is wel erg opzichtig. Doordat échte spanning moet wijken haalt het spel niet hetzelfde niveau als zijn grote voorbeeld. Dat resulteert in een avontuur dat je met plezier speelt, maar even snel weer bent vergeten."

Dit artikel delen:

Lees meer

Dead Island 2-makers zien remake van eerste Dead Island niet zitten Recentelijk uitgekomen Forspoken-update zorgt voor crashes
3

Reacties op: Nieuwe The Callisto Protocol-dlc Contagion Bundle nu beschikbaar

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Markus88

  • 16 maart 2023 10:55
  Maar waarom niet gewoon Story DLC? Ik ga de game echt niet weer spelen voor deze paar kleine toevoegingen. Vraag me dan toch wel af of er andere zijn hier die hierdoor de game weer gaan oppakken?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  DarkraverX

  • 16 maart 2023 12:15
  Gezien het open einde wil ik story dlc.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  The_Scratcher

  • 21 maart 2023 16:35
  Wat een ontzettend WAARDELOZE dlc zeg! Al helemaal voor een betaalde dlc.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.