Street Fighter II wordt door velen gezien als de beste fightinggame aller tijden. De van de 16-bits Super Nintendo (SNES) afkomstige game krijgt een GBA remake, onder de naam Super Street Fighter II Turbo Revival.

Het spel zal alle bestaande karakters uit de SNES klassieker bevatten, en ook de moves zul je veelal in de SNES versie terugzien. Er zijn gelukkig ook nieuwe dingen. Zo komen er nieuwe stages en wordt het spel grafisch iets gelikter gemaakt om niet al te veel uit de toon te vallen tussen alle andere 32-bits titels. Daarbij zal de game via de link-kabel met maximaal 2 spelers te spelen zijn, helaas heb je dan wel beide een cartridge nodig.

GBAnet heeft een paar nieuwe screens van deze veelbelovende game gevonden.

En hij ziet er goed uit! Al mijn nostalgische SNES gevoelens kwamen spontaan bovendrijven toen ik deze nieuwe screenshots tegenkwam van Super Streetfighter 2 Advance. Zo kan ik weer lekker M.Bison suf ha-do-ken-en :D

Geniet van de onderstaande screenshots en prefectioneer je Tiger Uppercuts maar alvast!

Voor nog meer screens surf ga je naar het artikel van GBAnet.

De game zal rond eind oktober/begin november in ons kikkerlandje verschijnen, in Amerika kun je vanaf september met de GBA versie van Street Fighter II de gamestore uitwandelen.