Nieuwe Street Fighter 2 SNES-cartridge steekt mogelijk console in brand | Gamer.nl

Nieuwe Street Fighter 2 SNES-cartridge steekt mogelijk console in brand | Gamer.nl

Een nieuwe Street Fighter 2-cartridge voor SNES bevat de waarschuwing dat de console waarmee de game gespeeld wordt vlam kan vatten.

Capcom en iam8bit hebben recent samen een nieuw, Amerikaanse SNES-cartridge aangekondigd van Street Fighter 2 om het 30-jarige bestaan van de game te vieren. Nu blijkt echter dat het spel niet bedoeld is om gespeeld te worden; de SNES-console waarmee het spel gespeeld wordt, kan mogelijk vlam vatten.

Iam8bit geeft aan: "We snappen dat de waarschuwing mi chien extreem lijkt, maar de reden daarvoor is logisch. We hebben een nieuwe cartridge uitgebracht voor SNES, maar we hebben geen nieuwe console uitgebracht. We zijn dus niet verantwoordelijk voor de staat waarin de gebruikte consoles verkeren. Hoewel het een functionele cartridge is, is deze vooral bedoeld als verzamelobject."

Dat er brandgevaar is, komt door de limitaties en elektrische spanningen van de cartridge en de console. De originele SNES-console en geheugenchips in cartridges functioneren op 5 Volt. Het is echter niet makkelijk meer om aan deze geheugenchips te komen, aangezien soortgelijke chips tegenwoordig draaien op 3 Volt of minder. Dit verschil in elektrische spanning kan ervoor zorgen dat de console oververhit raakt, zeker als deze in slechte staat verkeerd.

Het is niet zo dat een SNES gegarandeerd vlam vat bij het gebruik van de Street Fighter 2-cartridge. Iam8bit laat spelers weten dat alle cartridges getest zijn en dat elk exemplaar is voorzien van een speciaal component dat het spanningsniveau vertaalt naar gelijke waarden. Hierdoor word het risico op brand sterk verminderd en kan de game wel gespeeld worden. Desalniettemin blijft de waarschuwing op de achterkant van de cartridge. Lees hieronder de waarschuwing.

Street fighter
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou