Nieuwe Star Wars-game van EA krijgt mogelijk open wereld | Gamer.nl

Nieuwe Star Wars-game van EA krijgt mogelijk open wereld | Gamer.nl

Volgens een vacature wordt de nieuwe Star Wars-game van EA Vancouver een open wereld-spel.

In een vacature op de EA-website wordt duidelijk dat er een lead online engineer nodig is voor een open wereld AAA Star Wars-titel waaraan gewerkt wordt in Vancouver. In de tekst stond als beschrijving: "Geef leiding aan een team om online features voor een Star Wars Open World-project af te leveren". Ondertu en is de vacature aangepast en staat er enkel nog dat het gaat over een Star Wars-game, maar vermoedelijk heeft EA dat aangepast in de hoop minder weg te geven van het spel.

Halverwege oktober 2017 sloot EA de Dead Space-studio Visceral Games, waarna EA Vancouver het Star Wars-project overnam. Daar werd aan geschreven door voormalig Naughty Dog-schrijfster Amy Hennig, die ook een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van de Uncharted-serie. Echter zijn er grote veranderingen aan de game gemaakt: "We moeten het design van de game op de schop nemen als we een ervaring willen leveren waar spelers lange tijd van kunnen genieten. We behouden de prachtige graphics en authenticiteit in het Star Wars-universum en richten ons op het verwerkelijken van een Star Wars-verhaal."

Tenzij er nog een Star Wars-titel in de maak is bij EA Vancouver is dit het spel waar de vacature op duidt. Een eventuele releasedatum van de Star Wars-game is nog niet bekend. De kans is aanwezig dat het project wordt verschoven naar de volgende generatie consoles.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou