Nieuwe specialists en aanpassingen voor Battlefield 2042 onthuld

Nieuwe specialists en aanpassingen voor Battlefield 2042 onthuld

Dice heeft vijf nieuwe specialists voor Battlefield 2042 onthuld. Daarnaast maakt de ontwikkelaar bekend welke veranderingen het doorvoert naar aanleiding van de open bèta.

In Battlefield 2042 kunnen spelers aan de slag met in totaal tien verschillende specialists. Elke specialst heeft zijn eigen unieke vaardigheden en apparatuur. In de bèta waren er al vijf beschikbaar.

Watch on YouTube

Naar aanleiding van de bèta voert Dice een aantal veranderingen doorvoeren. Het aantal tanks op Orbital wordt verhoogd van vier naar acht op de Xbox Series X en S, PlayStation 5 en de pc. Ook wordt wijze waarop soldaten bewegen aangepast, komt er een granaatindicator en worden de deuren op de map verbeterd.

Ook de servers worden onderhanden genomen. Tijdens de bèta kwam bijvoorbeeld het vaak voor dat een potje veel te veel bots bevatte. Ook werden spelers vaak in servers buiten hun eigen regio geplaatst, wat resulteerde in een hogere vertraging. Dice zegt op de hoogte te zijn van de problemen en deze aan te passen voor lancering.

De user interface wordt ook aangepast. Vanwege bugs in de vroege versie werden veel functies hiervan uitgeschakeld. Onder andere de optie ‘Big Map’ wordt toegevoegd in de volledige game. Met één druk op de knop krijgen spelers een grote map te zien waarop gevechten, teamgenoten en de vlagverdeling worden getoond. Met ‘Commorose’ krijgen spelers de mogelijkheid om eenvoudiger te communiceren met teamgenoten. Daarnaast wordt er gewerkt aan een kompas, het ping-systeem en andere HUD-elementen.

Veel spelers hadden in de proefversie moeite met het onderscheiden van teamgenoten en vijanden. In de volledige game is de belichting daarom iets aangepast. Ook krijgen vijanden die zich binnen tien meter van de speler bevinden een icoontje boven hun hoofd. Icoontjes boven teamgenoten binnen veertig meter afstand worden niet langer geblokkeerd door muren. Al die aanpassingen moeten ervoor zorgen dat het verschil tussen vijanden en teamgenoten groter is. 

battlefield big map

Cross-play was al aanwezig, maar nog niet volledig. Zo was het nog niet mogelijk om een squad te vormen met vrienden op andere platformen. In de volledige game is die functionaliteit er wel. Spelers klaagden ook over de aim-assist op controller, die niet krachtig zou zijn. Die wordt aangepast, zodat de game meer vertrouwd aanvoelt voor Battlefield-veteranen.

battlefield crossplay

Battlefield 2042 komt op 19 november uit op de PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en pc. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ok klinkt al beter.

0

Ik kan niet wachten op BF2042! Tijdens de beta veel feedback gegeven, ik denk dat zo'n 60% in deze blogpost en video's staat. De rest is even afwachten. In de beta waren 4 Specialists te spelen, niet 5 ;) (zie inleiding)

0

Aanbevolen voor jou