Nieuwe Sony-studio Pixel Opus debuteert met project op E3 | Gamer.nl

Nieuwe Sony-studio Pixel Opus debuteert met project op E3 | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De studio bestaat voornamelijk uit afgestudeerden van universiteit Carnegie Mellon, die als onderdeel van hun studie al werkte met Sony Computer Entertainment America-producent Alex Lee. De studenten maakten tijdens de le en onder andere prototype-games voor de PlayStation Vita.

Volgens Lee worden formele spelontwikkeling tudies op erkende universiteiten zoals Carnegie Mellon steeds relevanter. "Ik ben altijd op de hoogte geweest van dergelijke studies. Het is alleen in de laatste jaren dat ze relevant zijn geworden."

De E3-persconferentie van Sony vindt 10 juni om 3 uur 's nachts plaats.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou