Namco heeft 25 nieuwe screens vrijgegeven van hun aankomende race simulatie R: Racing Evolution. In tegentelling tot wat veel mensen misschien denken, is dit niet het volgende deel in de befaamde Ridge Racer serie van dezelfde developer. Deze geheel op zichzelf staande game kiest namelijk meer voor simulatie dan voor arcade. De physics engine is hierdoor dan ook wezenlijk anders.

Ook een wezenlijk verschil met Ridge Racer, is dat Racing Evolution bestaande gelicenseerde scheurbakken bevat in tegenstelling tot de fantasie wagens van z'n tegenhangende arcade racer. De game zal verder 11 verschillende zowel bestaande als zelf verzonnen circuits bevatten, 8 verschillende race types kennen (Rally, Circuit, Drag...) en 4 verschillende gameplay modes: Career, Time Attack, Versus en Arcade. De Career mode focused zich hierbij op een verhaallijn draaiend om twee rivalizerende, vrouwelijke coureurs.

Een geheel nieuw element welke deze game zal introduceren binnen het genre, is het zogenaamde Interactive Driver AI systeem. Dit systeem brengt een psychologische factor met zich mee, waarbij de mentale druk die coureurs tijdens een race van elkaar en de omstandigheden ervaren, een grote rol zal gaan spelen rond het wel of niet winnen van een race.

De game zal verschijnen op zowel PS2, Xbox en Gamecube met een voorlopige Amerikaanse release geplanned op 9 november van dit jaar. Een Europese releasedate is er echter voorlopig nog niet. Alle overige 21 screenshots kun je hier bekijken.