'Nieuwe SimCity komt in 2013' | Gamer.nl

'Nieuwe SimCity komt in 2013' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De nieuwe SimCity zou voor dertig procent af zijn en moet in 2013 verschijnen. Spelers kunnen wederom grote steden bouwen; dit gebeurt via de nieuwe Gla Box-engine. Deze maakt het mogelijk om meer detail te tonen dan in eerdere SimCity-games het geval was.

Het artikel van GameStar beschrijft een scène waarin een huis in brand staat en Sims via het dak het huis uit komen rennen, sommigen met brandende kleren. Ook wordt het mogelijk om zelf gebouwen visueel aan te pa en. Daarnaast zou de game een multiplayermodus bevatten waarin via leaderboards wordt bijgehouden wie de beste stedenbouwer is. Ook kunnen spelers onderling handelen, contracten sluiten en bijvoorbeeld grondstoffen delen. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou