Nieuwe Sid Meier-game Starships onthuld | Gamer.nl

Nieuwe Sid Meier-game Starships onthuld | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De trailer bevat concept art, de voice-over vertelt dat de mensheid na verscheidene mislukte pogingen een zwak buitenaards signaal ontvangt. Het blijkt om een SOS-signaal te gaan, waarna de mensheid een reddingsmi ie op touw zet. Starships moet in de lente van 2015 uitkomen, het wordt een digitale download op pc, Mac en iPad.

Er zijn ook een aantal afbeeldingen onthuld, met onder andere concept art en screenshots. De game blijkt met een map te werken die uit zeshoeken bestaat. Het lijkt erop dat spelers meerdere ruimteschepen kunnen besturen en kolonies kunnen stichten op planeten.

Sid Meier is bekend van kla ieke strategiegames zoals de Civilization- en de Pirates!-reeks. De vorige game van Sid Meier, Beyond Earth, had ook al een sci-fi-sfeer: daar koloniseerden spelers andere planeten.

Starships

Starships

Starships

Starships

Starships

Starships

Starships


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou