Nieuwe Sea of Thieves-update halveert bestandsgrootte

Nieuwe Sea of Thieves-update halveert bestandsgrootte

Ontwikkelaar Rare heeft een nieuwe update aangekondigd voor Sea of Thieves. Met de nieuwe update wordt de bestandsgrootte van de game gehalveerd op alle beschikbare platformen. Dit meldt executive producer, Joe Neate, op de officiële website.

Neate zegt dat de halvering van de bestandsgrootte alleen mogelijk is, indien alle spelers eerst de game opnieuw downloaden. Alleen dan kan de update toegepast worden en de bestandsgrootte verkleind worden. Met de update wordt de totale bestandsgrootte van Sea of Thieves op de beschikbare platformen aangepast naar de volgende groottes;

  • Xbox One: Van 35GB naar 10GB

  • Xbox One X: Van 47GB naar 25GB

  • Windows 10-pc: Van 47GB naar 27GB

Watch on YouTube

Naast het halveren van de bestandsgrootte, wordt het voor Rare makkelijker om toekomstige patches en content-updates te implementeren. Daaraa wordt toegevoegd dat de grootte van de patches wel enigszins kunnen toenemen. De vergroting van het installatiebestand daarentegen wordt beperkt gehouden. Hiermee wordt voorkomen dat de game nog meer ruimte inneemt op de harde schijf.

Voor Rare zelf is de update ook gunstig. Door het verkleinen van de bestandsgrootte, wordt ervoor gezorgd dat de ontwikkelaar sneller en makkelijker verschillende builds van Sea of Thieves kan maken voor de speler.

De update voor Sea of Thieves verschijnt op 6 februari.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dat is chique.. Hoor je niet vaak

0

Ik wou een grapje maken over hoe ze eerst de userbase al 10x gehalveerd hadden maar dan worden er vast weer mensen boos :)

0

@casualkiller En toch is het zonde want het is echt een leuke game. Ik ben het helemaal met je eens dat ze het heel veel beter aan hadden kunnen pakken en dat de game bij release meer had moeten zijn. Echt zonde Wat me ook opvalt is dat Rare niet de enige is die hier moeite mee heeft, Bungie met Destiny, Ubisoft met The Division. Zo makkelijk is het blijkbaar niet.

0

@fonsrutte De trend van 'content komt later wel' moeten ze echt mee stoppen.. das het allergrootste probleem van deze 'games as a service' , want ze vragen er wel gewoon 60euro voor en dan moet je maar zien wat je krijgt voor content in de toekomst..

0
test

@casualkiller Ik wilde dezelfde grap maken 😁

0
test

@casualkiller Misschien heeft dat het spel juist wel beter gemaakt. Met Battlefield zag je het ook vaak rondom de release. Gamers die conquest willen spelen, maar nooit bij een control point zijn te vinden of je anderszins behulpzaam willen zijn. Naarmate de tijd vordert blijft de liefhebber over, wat vaak ook de team en gameplay ten goede komt. Iets soortgelijks is bij SoT ook ontstaan. Als je nu instapt heb je denk ik een prima game aan SoT. Dat ze nu komen met een update komen die de bestandsgrootte verkleint en toekomstige gameplay mechanieken beter weet te implementeren, toont ook wel aan dat men een visie heeft.

0

Aanbevolen voor jou