Het originele The Getaway wordt vooral herinnerd vanwege de lange ontwikkelcyclus en het vele uitstel, want ondanks dat het zeker geen onverdienstelijke game was, wist het ook geen overdonderende indruk achter te laten, zoals men ons wel beloofd had. Vooral de grauwe graphics en de wat klungelinge controls, maakten dat het spel niet het verwachtte succes wist te behalen.

Sony belooft echter beterschap met de opvolger, The Getaway: Black Monday. Aan de besturing heeft men alvast het nodige bijgeschaafd, deze zou nu een stuk eenvoudiger moeten zijn. Verder ligt de nadruk vooral op het verhaal, dat je uit het standpunt van een drietal karakters, Mitch, Eddie en Sam, en niet chronologische volgorde, opgediend krijgt. De acties van de speler zullen de afloop van het spel beinvloeden. Een uitgebreide cast van twintig stemacteurs, goed geregiseerde cutscènes en een sfeer herkenbaar uit films als Lock Stock & Two Smoking Barrels, zouden de speler de indruk moeten geven zich midden in een interactieve film te bevinden.

Laten we hopen dat Sony haar beloftes dit keer wel volledig in lost, The Getaway: Black Monday verschijnt in november in Europa. Een groot aantal nieuwe screenshots is hier te bewonderen.