Monolith Soft en Namco, twee grote namen in gamesland, zijn al geringe tijd samen bezig aan de GameCube RPG Baten Kaitos. Deze RPG, waar nog maar weinig echt van bekend is, begint al origineel, met de introductie van geesten en spoken uit een andere tijd, alsmede 'Wing Hearts', substanties die alleen te zien zijn als men zich diep concentreert. Een vleugje Chrono Trigger, Final Fantasy en de bekende held van hte verhaal die zijn vermoorde familie wil wreken maken dat Baten Kaitos als een rasechte Japanse RPG aandoet.

De held van het verhaal, Kalas geheten, was zoals gezegd uit op wraak nadat zijn vader en zijn broer zijn vermoord. Daarnaast is Kalas geboren met maar één vleugel, en moet hij een mechanische vleugel gebruiken om toch te kunnen vliegen. Om de held af te maken kan hij ook nog eens communiceren met de geesten die hierboven besproken zijn. Kalas gaat echter niet alleen op reis, zo zal Xelha, de 17-jarige metgezel van Kalas, met hem meereizen. Zij reist mee om de wereld van het kwaad te ontdoen, maar misschien steekt er meer achter?Still not excited about Baten Kaitos? Then check out this list of developers who are participating in the game's development:

Producer: Tadashi Nomura - previous work on Kingdom Hearts and Final Fantasy

Director: Hiroya Hatsushiba - previous work on Star Ocean and Valkyrie Profile

Director: Yasuyuki Honne - previous work on Chrono Cross and Xenosaga Met behulp van de bovengenoemde starcast willen Namco en Monilith Soft zeker zijn dat Baten Kaitos een RPG-hit word op de GameCube. Dit lijkt te kunnen, getuige de tien nieuwe screenshots die IGN online heeft gezet. Deze screenshots zijn hier te bekijken.